Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Grote onzekerheid rondom jeugdzorgaanbesteding Flevoland

Zorgaanbieder Aumazorg weet anderhalve maand voor het aflopen van het contract met de provincie Flevoland nog niet of er een nieuw contract volgt. De zorgaanbieder levert nu nog zorg aan mensen met autisme, maar moet wellicht over een week de deuren sluiten als er geen nieuwe overeenkomst uit de nog lopende aanbesteding komt.

De provincie Flevoland had een contract met Aumazorg afgesloten voor een looptijd van vijf jaar. Na ruim een jaar kondigde de provincie bezuinigingen aan. Aumazorg kreeg te horen dat het contract per 1 juli 2021 ontbonden zou worden. De provincie schreef vervolgens een nieuwe aanbesteding uit. Eeen maand voor het aflopen van het contract weet Aumazorg of er een nieuwe overeenkomst komt. Als dat niet het geval is houdt de zorgaanbieder waarschijnlijk op te bestaan.

Gebrek aan duidelijkheid
De provincie zegt dat de zorg voor cliënten gewoon doorloopt, ongeacht de uitkomst van de aanbesteding. De gang van zaken houdt medewerkers en cliënten echter in grote onzekerheid. Ester Meijer, directeur van Aumazorg, zegt dat cliënten willen weten waar ze aan toe zijn. “Deze cliënten hebben juist zo’n behoefte aan duidelijkheid en voorspelbaarheid. Ze vragen: ‘Heb ik volgende week nog steeds dezelfde begeleider of moet ik ergens anders heen?’ Ik kan het ze niet vertellen.”

Flevoland wil fors snijden in het aantal zorgaanbieders. Het aantal aanbieders, nu nog 76, moet straks op maximaal vijf uitkomen. Aanbieders mogen wel samenwerken binnen een collectief.

Bron: Omroepflevoland.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link