Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkopers krijgen hulp voor aanschaf veiligheidskleding

De verhoudingen tussen inkopers en werknemers op de vloer levert nog wel eens frictie op. Een inkoper koopt bijvoorbeeld zichtbaarheidskleding in grote getalen tegelijk in. waarbij vooral gekeken wordt naar de prijs. Op de werkvloer blijkt vervolgens dat de kwaliteit te wensen over laat. er niet confortabel in te werken valt en de levensduur kort is. Om dit probleem op te vangen krijgen de inkopers in het vervolg hulp.


Zichtbaarheidskleding moet in het vervolg voldoen aan Europese eisen en aan een aantal normen. Er zijn normen opgesteld voor zowel zichbaarheids- beschermde- als regenkleding. Producenten krijgen hierin een keuzevrijheid. zodat rekening kan worden gehouden met specifieke situaties waarin de kleding gebruikt moet worden. Naast eisen aan de producten zijn er ook eisen aan het gebruik ervan.

Bij aanbestedingen staat de inkoper vaak ver van de werkvloer. Hij is daardoor vaak niet op de hoogte van de situatie waarin de kleding uiteindelijk gebruikt wordt. Bij het vaststellen van specificaties staat de functionaliteit van de kleding voorop. Met onder meer de criteria waar worden de middelen ingezet. bij welke risico’s. wat zijn de verwachte presties en hoe lang moet het product mee gaan.

Gebruikers moeten bij het aankoopproces daarom betrokken worden. Door de juiste inkoop zal het product op termijn voordeel opleveren. Zeker bij grotere projecten. De kans op een snelle vervanging of ontstane problemen is namelijk klein.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link