Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Jaar vertraging bij aanleg Westparallel

De aanleg van de Westparallel heeft minimaal een jaar vertraging opgelopen, doordat de voorbereiding van de aanbesteding langer duurt dan gedacht. [slide]De aanbesteding van de Westparallel houdt in dat de weg die de N69 ten zuiden van Valkenswaard verbonden wordt met de A67 bij Veldhoven. Zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

Volgens een provinciewoordvoerder is het streven nu om de weg in 2018 in gebruik te nemen. Of dit gaat lukken, is volgens de woordvoerder afhankelijk van het uitvoeringsplan van de aannemer. De provincie wil het contract in 2016 aanbesteden. Daarna moeten architecten en aannemers aan de slag met het ontwerp.

Voorbereiding aanbesteding
De voorbereiding van de aanbesteding kost vanwege diverse bodem- en grondwateronderzoeken en veel gesprekken met de potentiële aannemers meer tijd. Bij de aanbesteding wordt een contract gemaakt, met daarin de technische beschrijving van eisen en wensen die de provincie en betrokken gemeenten stellen.

Gunnen op EMVI
De aanbesteding wordt gegund op basis van EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Op basis van de informatie uit de onderzoeken en de bouwsom van 140 miljoen euro, maken aannemers een ontwerp. De partij met het beste ontwerp, mag de weg aanleggen. Wethouder Frank van der Meijden ziet de latere aanleg van de weg niet als iets negatiefs: “Marktpartijen en mensen, die in het gebied waar de weg komt wonen, denken nu mee hoe we de weg zo slim mogelijk kunnen inpassen”. De wetgever stelt dat het goed is om omwonenden en de markt mee te laten denken, maar dat kost wel meer tijd.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres