Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Jan Telgen adviseert gemeenten over thuiszorg

Vorig jaar heeft de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een besluit afgekondigd dat regelt dat gemeenten reële en eerlijke tarieven voor de thuiszorg moeten gaan hanteren. Dit besluit wordt ‘Besluit reële prijs’ genoemd. NEVI-hoogleraar Prof. dr. Jan Telgen (Universiteit Twente) zal de rol van onafhankelijke deskundige vervullen en de regiegroep over het verloop van de implementatie adviseren. Dat meldt NEVI.

De regiegroep moet een monitoringsysteem gaan ontwikkelen. De groep bespreekt signalen die door verschillende organisaties als BTN, ActiZ, FNV, CNV en VNG worden ingebracht. Dit kunnen opmerkingen zijn over gemeenten die zich niet houden aan het besluit van de Staatssecretaris of signalen over aanbieders die geen transparantie bieden over de opbouw van hun tarieven.

Het hele besluit van de Staatssecretaris van VWS is hier te vinden.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres