Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Jeugdpsychiaters naar rechter om jeugdzorg

Jeugdpsychiaters uit Twente zijn naar de rechter gestapt vanwege de aanbestedingsprocedure van veertien Twentse gemeenten over de jeugdzorg.[slide] De psychiaters, verbonden aan zorgorganisaties Doppa en Braams, bekritiseren de werkwijze van de gemeenten.

De Twentse gemeenten moesten zich maandag verantwoorden voor de aanbestedingsprocedure, waarbij vanaf 2015 zorghulp is gegund aan in totaal 168 organisaties. Volgens Doppa en Braams is de aanbesteding niet eerlijk en transparant verlopen en is zorghulp gegund via willekeur. Dat meldt RTV Oost.

Tekenen uit angst
De Twentse gemeenten ontkennen dat de aanbestedingsprocedure niet eerlijk is verlopen. Wel wordt toegegeven dat niet voor alle instellingen hetzelfde aanbod geldt, maar dat heeft te maken met de omvang van de organisatie en de precieze hulp die geboden kan worden. De rechter was verbaasd te horen dat zorgorganisatie Doppa ondanks haar kritiek toch een contract met de gemeenten heeft getekend. De vergoeding  die er tegenover staat zou niet toereikend zijn. Doppa zegt toch getekend te hebben uit angst voor een voortijdig faillissement. De uitspraak van de rechter laat in deze zaak nog op zich wachten.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres