Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
11
14
Koen Bugter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Jeugdpsychiaters naar rechter om jeugdzorg

Jeugdpsychiaters uit Twente zijn naar de rechter gestapt vanwege de aanbestedingsprocedure van veertien Twentse gemeenten over de jeugdzorg. De psychiaters, verbonden aan zorgorganisaties Doppa en Braams, bekritiseren de werkwijze van de gemeenten.

De Twentse gemeenten moesten zich maandag verantwoorden voor de aanbestedingsprocedure, waarbij vanaf 2015 zorghulp is gegund aan in totaal 168 organisaties. Volgens Doppa en Braams is de aanbesteding niet eerlijk en transparant verlopen en is zorghulp gegund via willekeur. Dat meldt RTV Oost.

Tekenen uit angst
De Twentse gemeenten ontkennen dat de aanbestedingsprocedure niet eerlijk is verlopen. Wel wordt toegegeven dat niet voor alle instellingen hetzelfde aanbod geldt, maar dat heeft te maken met de omvang van de organisatie en de precieze hulp die geboden kan worden. De rechter was verbaasd te horen dat zorgorganisatie Doppa ondanks haar kritiek toch een contract met de gemeenten heeft getekend. De vergoeding  die er tegenover staat zou niet toereikend zijn. Doppa zegt toch getekend te hebben uit angst voor een voortijdig faillissement. De uitspraak van de rechter laat in deze zaak nog op zich wachten.

Koen Bugter
Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever en redacteur voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder Avro, BNN en KRO-NCRV. Voor aanbestedingscafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. U kunt hem mailen via: koen@aanbestedingscafe.nl en volgen via twitter: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.