Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
03
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Jeugdzorg in de financiële problemen

Vier op de tien jeugdzorgaanbieders heeft financiële problemen, blijkt uit de jaarrapportage van de Transitie Autoriteit Jeugdzorg (TAJ). Bij 20 procent van de specialistische jeugdzorgaanbieders gaat dit komend jaar zorgen voor een ‘acuut gebrek aan liquide middelen’.

De financiële problemen worden volgens de toezichthouder veroorzaakt doordat gemeenten steeds vaker achteraf betalen. Zo hebben gemeenten meer zekerheid over het bedrag, maar moeten jeugdhulpaanbieders teren op hun reserves.

Betalingsachterstanden
Brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland wil dat er extra geld komt om de betalingsachterstanden van gemeenten weg te werken. Als rekeningen op tijd betaald worden, komt er al meer financiële ruimte bij de jeugdzorgorganisaties, redeneert Jeugdzorg Nederland.

Inkoop jeugdzorg
Gemeenten hebben moeite met het op orde krijgen van de inkoop van jeugdzorg. Elke jeugdhulpaanbieder moet apart afspraken maken met elke gemeente. Veel gemeenten behandelen de verzoeken anders of hebben andere eisen voor facturering. De situatie brengt sinds de overheveling van de jeugdzorg naar gemeenten aanhoudende administratieve lasten met zich mee.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.