Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
06
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: E-procurement, Overheidaanbesteding
Soort: ,

Marktplaatsen schieten hun doel voorbij

Marktplaatsen schieten hun doel voorbij
Foto: DollarPhotoClub

“Marktplaatsen voor de inhuur van inkopers schieten hun doel voorbij”, stellen verschillende experts in gesprek met AanbestedingsCafe.nl. Het fenomeen ‘marktplaatsen’, waarop overheidsorganisaties hun behoefte aan tijdelijke ondersteuning kunnen publiceren, roept veel kritische reacties op bij de marktpartijen. “Wat je bij een aantal aanbestedende diensten ziet, is dat de marktplaats tot gevolg heeft dat er alleen een extra schakel tussen de aanbieder en de vrager gezet wordt. Dat komt de kwaliteit van de match absoluut niet ten goede”, stelt Inge Norbruis, Managing Consultant bij Emeritor.

Een voordeel van marktplaatsen zou moeten zijn dat zzp’ers en het mkb ook de kans krijgen om zich in te schrijven. Marktplaatsen worden door inkoop-zzp’ers echter beschouwd als laatste optie. “Zeker de betere zzp’ers in de markt denken: ‘inschrijven op een marktplaats heeft geen zin, want ik zal wel weer te duur zijn”, aldus Sebastiaan de Bruijn, Business Development Manager Interim bij InQuest. “Het draait alleen om de prijs. Alle interim-professionals die laag inschrijven maken kans, maar de duurdere inkoopprofessional, met de meest mooie referenties, wordt aan de kant geschoven.”

Proces inrichten
“Het voordeel van marktplaatsen is dat je snel vraag en aanbod aan elkaar kunt koppelen”, vindt Norbruis. “Maar in mijn ogen kan het alleen succesvol zijn, als je ook voldoende energie steekt in het specificeren van die behoefte en de selectie goed inricht. Het blijft mensenwerk.” Edwin Bastian, Senior adviseur Europees aanbesteden bij het ministerie van Veiligheid en Justitie steunt het standpunt van Norbruis: “Marktplaatsen kunnen leiden tot het juiste personeel. Dit hangt wel samen met de manier waarop je het proces inricht. Heb je voldoende inhoudelijke kennis om de selectie goed te kunnen doen?”

Persoonlijk contact
Deze inhoudelijke kennis en het persoonlijke contact ontbreken bij marktplaatsen. “Inkoop is een vak, maar inkopen van mensen is misschien wel het moeilijkste”, stelt Norbruis. “Om een goede match te maken, moet je weten in welke context de inkoper gaat werken, in welk team hij terechtkomt en wat voor soort aanbestedingen hij gaat doen.”Als deze informatie ontbreekt op de marktplaats, is er volgens Norbruis vaak geen mogelijkheid om vragen te stellen. “In praktijk zijn er marktplaatsen waar je structureel geen antwoord krijgt op je vragen.” De Bruijn geeft aan ook vaak maar halve coördinaten te krijgen. “Je krijgt een beperkt profiel toegestuurd met het verzoek geen contact op te zoeken. Op zich logisch, want anders wordt de overheidsinstantie platgebeld door partijen. We kunnen echter alleen toegevoegde waarde leveren als we alle coördinaten scherp krijgen. Bij een marktplaats is dat niet het geval.”

Gefundeerde terugkoppeling
Bij een afwijzing ontbreekt het ook aan een gefundeerde terugkoppeling. “Solliciteren op een marktplaats kost veel tijd, maar je krijgt geen gefundeerde terugkoppeling”, zegt Paul ’t Hart, Managing Consultant Interim Management bij InQuest. “Op het moment dat je niet de juiste kandidaat bent of voorgesteld hebt, dan krijg je een standaard mailtje met de tekst: ‘uw kandidaat zit niet bij de laatste drie’. De redenen waarom je bent afgewezen ontbreken volledig. Ik wil, wanneer ik een kandidaat heb voorgesteld en ik moet hem teleurstellen, wel kunnen zeggen waarom hij of zij niet doorgaat in de betreffende procedure.”

Consequenties
De overvloed aan reacties op de vacatures zouden de reden kunnen zijn voor de standaard terugkoppeling. “Ik vraag me altijd af of zo’n aanbestedende dienst gelukkig is met een marktplaats”, overdenkt Octavia Siertsema, aanbestedingsspecialist. “Toen ik inkoper was bij de gemeente Amersfoort, gingen we ook mensen inhuren via een marktplaats. Er kwamen via die marktplaats zo’n 100 reacties op de vacature. Dan schiet iedereen in de stress. Voorheen belde je een aantal bureaus, dan kreeg je wat cv’s en dan was je klaar. Dan wist je, omdat het bureau het gecheckt had, dat het goede mensen waren. Nu moet je het zelf uitzoeken.”

Siertsema vraagt zich af of aanbestedende partijen zich deze consequenties wel realiseren. “Laatst schreef een collega ZZP’er zich in op een marktplaats voor een communicatiefunctie. Hierbij werd aangegeven dat de vacature zes dagen open zou staan. Ze kreeg vervolgens een reactie terug dat de vacature na drie dagen al gesloten was, omdat er genoeg reacties binnen waren. Dat kan je als overheidsinstantie niet doen. Als je inhuurt via een marktplaats moet je ook de consequenties aanvaarden.”

Politieke gevoeligheid
“Marktplaatsen kunnen heel succesvol zijn, maar niet voor specialisten. Specialisten worden vaak ingehuurd om bepaalde zaken in de organisatie teweeg te brengen en vaak acteren ze in een politiek gevoelige omgeving. Het inhuren van specialisten zou ik dus niet via een marktplaats laten lopen, een raamovereenkomst is in mijn ogen een veel betere oplossing”, concludeert ’T Hart. Ook De Bruijn benadrukt de politieke gevoeligheid. “Het gaat vaak om complexe en politiekgevoelige aanbestedingen, waar ze het liefst een externe inkoper voor aannemen. Dan zou je denken dat je daar ook een stukje advies van een specialist bij nodig hebt.”


Dit artikel is onderdeel van een tweeluik.
Marktplaatsen zullen in het volgende artikel aan het woord komen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Reacties:

  • Anoniem | 07-07-2015 om 22:02

    In de groep Aanbestedingsrecht is over het fenomeen marktplaatsen al uitgebreid discussie gevoerd. Het failliet ervan werd mij vanavond duidelijk,toen ik constateerde dat voor een opdracht, waarvoor ik tegen een uitgeknepen tarief via een bureau bij een gemeente was aangeboden en om onduidelijke redenen was afgewezen, zag dat een gepensioneerde gemeente-inkoper, die zichzelf na zijn pensionering als zzp-er aan zijn voormalige werkgever had terug verhuurd, bij deze marktplaatsaanvrager was geplaatst. niets ten nadele van deze collega, buitengewoon deskundig iemand ( hoewel wel geabonneerd om mijn helpdesk aanbesteden), maar natuurlijk geen match met ZZP- ers, die het helemaal uit de markt moeten halen. Ik doe er dus niet meer aan mee, met deze onzin, en ben arrogant genoeg om te zeggen dat ik ook zonder uitstekend aan normale,redelijk betaalde opdrachten kan komen!

    • Anoniem | 09-07-2015 om 11:31

      Geheel mee eens, als specialist moet je wel wanhopig zijn om je als slaaf te laten verhandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.