Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
05
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Mercedes wint grote politietender

Mercedes gaat de Politie voorzien van opvallende politieauto’s en busjes. Het merk heeft de eerste twee kavels voorlopig gegund gekregen. De Duitse autofabrikant moet nog een ‘proof of concept’ ondergaan, waarna de Politie besluit of de auto’s ook in de praktijk voldoen. Mercedes laat de merken Opel, BMW, Mini, Peugeot en Volkswagen achter zich.

De aanbesteding voor de voertuigen van de Politie is opgeknipt in vijftien kavels. Zo krijgen meer marktpartijen een kans en past het aanbod beter bij de eisen. De aanleiding voor deze wijziging in de opzet van de aanbesteding voor politievoertuigen is de fraudezaak rond Volkswagen-importeur Pon. Pon zou ambtenaren hebben omgekocht om de aanbesteding te winnen.

Een jaar later dan gepland is Mercedes nu als winnaar uit de bus gekomen. Zodra de order definitief is, krijgt VDL Bus in Venlo de opdracht om het merendeel van de auto’s tot politieauto’s om te bouwen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.