Magnifying glass Close
Partner van Aanbestedingscafé

Stikstofproblematiek vertraagt inkoopplanning Rijkswaterstaat

Normaliter maakt Rijkswaterstaat elk kwartaal haar inkoopplanning openbaar. De meest recente planning had in oktober al bekend moeten zijn maar deze keer gooit de stikstofproblematiek roet in het eten. Rijkswaterstaat maakte afgelopen week bekend dat de inkoopplanning pas in november openbaar wordt gemaakt. Het is ook voor Rijkswaterstaat nog niet duidelijk welke effecten de uitspraak van de Raad van State heeft op lopende projecten, volgt uit een bericht in Cobouw.

(meer…)
Partner van Aanbestedingscafé

ING behoudt de Belastingdienst als grote klant, ondanks witwasschandaal

ING mag nog zeker tot en met 2024 het betalingsverkeer van de Belastingdienst blijven verzorgen. Volgens The Post Online verlengt minister Wopke Hoekstra (Financiën) het contract met de bank, dat in 2022 afloopt, met twee jaar. Deze verlening vindt plaats in verband met een aantal verandertrajecten dat de fiscus heeft lopen.

(meer…)
Partner van Aanbestedingscafé

Meer marktwering op het spoor: ‘Succes van aanbestedingen niet gegarandeerd’

Hoogleraren Bert van Wee en Maarten Janssen stellen in het ESB-dossier Toekomst op de Rails dat de introductie van meer marktwering op het spoor in Nederland vermoedelijk negatief uitpakt voor de reiziger. Het dossier loopt voor op de keuze die Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, moet maken omtrent de ordening van het spoor na 2025, zo meldt OVpro.

(meer…)
Partner van Aanbestedingscafé

Aanbestedingskoers nieuwe Europese Commissie waarschijnlijk ongewijzigd

Zoals het er nu naar uitziet, komt de nieuwe Europese Commissie niet met een nieuwe aanbestedingskoers. Dit betoogt Willem A. Janssen,  universitair onderzoeker en docent aan de Universiteit Utrecht, op Gemeente.nu.

(meer…)
Partner van Aanbestedingscafé

Infrastructuuraanbestedingen ontdekt door buitenlandse bedrijven

Steeds vaker strijden buitenlandse bedrijven mee om infrastructurele opdrachten nu Nederlandse concerns terughouden zijn geworden sinds de crisis. Op het gebied van integriteit bij de aanbesteding vraagt deze ontwikkeling om een extra scherpe blik van Rijkswaterstaat, zo meldt De Volkskrant.

(meer…)
Partner van Aanbestedingscafé

Het Hof: 'NS had openbaar moeten aanbesteden'

Uit een arrest van gerechtshof Arnhem begin deze maand blijkt dat reclamebureau JCDecaux door de Nederlandse Spoorweg (NS) onterecht is buitengesloten bij de aanbesteding van een miljoenencontract. Hoe hoog de schadevergoeding is, dat het reclamebureau hiervoor krijgt, moet nog worden vastgesteld, zo meldt het FD.

(meer…)
Partner van Aanbestedingscafé

Minister Kasja Ollongren verhoogt eisen rondom circulair bouwen

Vanaf 2021 worden de eisen rondom circulair bouwen strenger, zo meldt Cobouw. Woningen moeten in 2030 zelfs de helft milieuvriendelijker zijn dan nu. Minister Kasja Ollongren, verantwoordelijk voor bouwzaken, wil daarmee circulariteit in de bouwsector aanjagen, dat in 2050 volledig circulair moet zijn.

(meer…)
Partner van Aanbestedingscafé

Trias Politica Advies lanceert horecaplatform voor aanbestedingen

Er is een nieuw platform gelanceerd door het public affairsbureau Trias Politica Advies, gericht op ondernemingen en tendermanagers in de horeca die de overheid als klant willen. Het nieuwe platform, TenderXL, moet aanbestedingen eenvoudiger maken door een compleet overzicht te bieden van alle benodigde documenten, beleidsstukken en inkoopvoorwaarden.

(meer…)
Partner van Aanbestedingscafé

Actualisatie van Reiswijzer Gebiedsontwikkeling

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en Bouwend Nederland en in samenwerking met kenniscentrum Europa decentraal is de Reiswijzer Gebiedsontwikkeling 2019 gepubliceerd, een geactualiseerde versie van de in 2011 gepubliceerde Reiswijzer. De Reiswijzer biedt ondersteuning voor iedereen die betrokken is bij gebiedsontwikkeling – van (decentrale) overheden tot de markt, zo meldt Europa decentraal.  

(meer…)
Partner van Aanbestedingscafé

Duurzaamheid vaak geen criterium bij overheidsaanbestedingen

Uit een onderzoek van Bouwend Nederland, uitgevoerd door Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra, blijkt dat duurzaamheid amper een rol speelt wanneer publieke instellingen bouwprojecten aanbesteden. In slechts 26,9% van de gevallen is duurzaamheid bepalend, en vaak in geringe mate. Vooral de laagste prijs is bij de andere gevallen bepalend. Instrumenten om duurzaamheid te wegen, blijkt vaak in aanbestedende diensten te ontbreken, zo meldt het FD.

(meer…)
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres