Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
03
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Fraude en corruptie
Soort:

OM: Politie niet corrupt bij aanbesteding portofoons

Het onderzoek naar de aanbesteding van apparatuur voor de politie heeft geen strafbare feiten opgeleverd, maakt het Openbaar Ministerie bekend. Het ging om de aankoop van alcoholtesters en randapparatuur voor het communicatiesysteem C2000 van de politie.

De rijksrecherche onderzocht de zaak nadat in 2014 aangifte was gedaan van ambtelijke corruptie en oplichting, schrijft Nu.nl. Verkopers van portofoons trokken aan de bel en stelden dat de miljoenenorder bij voorbaat al was toegeschreven aan producent Motorola.

Vorig jaar is de politie een nieuwe aanbesteding voor portofoons en mobilofoons begonnen. De politie heeft deze keer eerst een marktconsultatie gehouden met belangrijke marktpartijen om de wensen van de gebruikers vroegtijdig af te stemmen op de verwachtingen van de leveranciers. De marktconsultatie is onderdeel van de ‘nieuwe aanpak’ van de politie, die beter tegemoetkomt aan wat de markt te bieden heeft en tegelijkertijd vasthoudt aan een aantal belangrijke operationele criteria die de politie stelt aan het gebruik van portofoons.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.