Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Onderlinge afspraken tijdens Friese aanbesteding mocht

Zelfs als de taxibedrijven VMNN en Taxi Dorenbos tijdens de aanbesteding onderling afspraken hadden gemaakt, kunnen ze gewoon hun deel krijgen van het doelgroepenvervoer in Noordoost-Fryslân. Dat zeiden gemeenten uit Noordoost-Friesland tijdens het kort geding in de rechtbank in Den Haag. Taxibedrijven Waaksma en De Jong waren het hier niet mee eens. Dat meldt het Friesch Dagblad.

Het kort geding draaide om de gunning van het WMO- en leerlingenvervoer in Noordoost-Friesland. Dit was gegund aan de taxibedrijven uit Assen, maar Taxi De Jong uit Ee en Taxicentrale Waaksma uit Kootstertille vinden dat de Drentse taxibedrijven hadden moeten worden uitgesloten. De bedrijven hebben namelijk dezelfde eigenaar en gaan op termijn fuseren. Toch schreven ze allebei apart in én mogen ze allebei zo’n 25 procent van al het vervoer voor hun rekening nemen. Dat is het maximum wat een bedrijf in de aanbesteding kon halen.

25 procent
Volgens Waaksma en De Jong krijgen VMNN en Dorenbos nu gezamenlijk een veel groter deel van de klus dan de toegestane 25 procent. De Drentse taxibedrijven hadden daarom moeten worden uitgesloten, vinden ze. Volgens de advocaat van de verliezende partijen, Han de Lange, gaat het hier ook om concurrentievervalsing. Het zou namelijk in alle opzichten om één onderneming gaan. De advocaat van de gemeenten die de aanbesteding uitvoerden, Gijs Verberne, zei juist dat het tijdens de aanbesteding toegestaan was dat meerdere bedrijven van hetzelfde concern mochten inschrijven.

Regionaal bedrijf
Waaksma stapte bij een andere Friese aanbesteding voor doelgroepenvervoer ook naar de rechter. Daarbij werd het doelgroepenvervoer gegund aan taxibedrijven uit Lemmer en Assen. Waaksma was het daar niet mee eens, omdat de opdracht gegund zou moeten worden aan een regionaal bedrijf. Volgens de directeur van het taxibedrijf, Rienk Waaksma, zouden regionale bedrijven de kinderen beter kennen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres