Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
05
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Ontmanteling kolencentrale Borssele kan beginnen

Ontmanteling kolencentrale Borssele kan beginnen

Hoewel er nog geen handtekeningen zijn gezet, is de aanbestedingsprocedure voor de ontmanteling van de kolencentrale in Borssele ten einde. Totdat alles officieel is laat plantmanager Martin Oosterveld zich niet uit over de naam van de gelukkige aannemer, maar laat wel weten dat het gaat om een bedrijf dat al veel ervaring heeft met soortgelijke ingewikkelde klussen.

De kolencentrale in Borselle moest volgens planning op 1 januari 2016 sluiten in het kader van het landelijke Energieakkoord voor duurzame groei. Na een serie incidenten, met als dieptepunt een dodelijk ongeval, werd besloten om de centrale al op 24 november 2015 per direct te sluiten. Borssele wacht dus al 2,5 jaar op de platlegging van de kolencentrale. In de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) liet Oosterveld maandag weten dat een ontmanteling nu eenmaal tijd kost.

Schoonmaak

Voordat de ontmanteling kon beginnen moesten volgens Oosterveld alle systemen van de installaties worden schoongemaakt, en alle elektrische systemen worden uitgeschakeld. Daarnaast werd er ook veel tijd geïnvesteerd in de aanbestedingsprocedure. Nu dat voorbij is moet alleen nog de kerncentrale volledig losgekoppeld worden van de kolencentrale. Dat zal deze maand gebeuren, waardoor de ontmanteling na de zomer zal aanvangen.

Waarde

De verwachting is dat de kolencentrale in 2019 pas platligt. Het staal uit de kolencentrale is immers nog steeds wat waard, net als enkele andere onderdelen. Volgens Oosterveld zal de ontmanteling daarom met beleid moeten gebeuren.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.