Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

GEZOCHT: JUNIOR CATEGORY BUYER FOTO & VIDEO.
Gewoon, doen.

Als jr. Category Buyer bepaal je samen met je team de winnende inkoop strategie voor de productgroep Foto & Video.
Wat je op verjaardagen vertelt dat je doet
”Ik ben de Eindbaas over mijn category en zorg dat we dat ook in de markt zijn.”
Wat je écht doet
Je bent eindverantwoordelijk voor het assortiment-, inkoop- en prijsbeleid voor een aantal producttypes binnen de productgroep Foto & Video.
Je analyseert samen met je team grote hoeveelheid markt- en verkoopdata en stelt op basis hiervan ambitieuze groeistrategieën op.
Je gaat partnerships aan en creëert een gunfactor bij al onze relaties.
Je onderhandelt op Champions League-niveau met de grootste merken en distributeurs.
Hoe je dat aanpakt
Je bouwt en optimaliseert een assortiment dat onze ‘Beste voor Jou’-belofte waar maakt. Uiteraard houd je altijd een kritisch oog op onze voorraad- & cashpositie.
Je vertaalt de Coolblue proposities door naar concrete toegevoegde waarde voor leveranciers. Dankzij jouw natuurlijke gunfactor halen we steeds meer nieuwe partners en unieke aanbiedingen binnen.
Je identificeert marktbewegingen en klantbehoeftes. Deze weet je commercieel in te vullen door concrete acties die vandaag resultaat opleveren en goed uitgewerkte plannen die de lange termijn doelen beschrijven.
Je zit maandelijks samen met de Media Consultant aan tafel met de grootste leveranciers om de voortgang te bespreken en samen succesvolle marketingacties op te zetten.
Team
Je werkt in één van de 15 productteams van Coolblue. Een team bestaat uit Conversiemanagers, Bijverkoopmanagers, Productspecialisten, een Online Marketeer, een Voorraadplanner, een Media Consultant, Category Buyers en een Lead Buyer. Samen ben je verantwoordelijk voor een aantal Coolblue-shops en wil je marktleider worden in deze productgroep(en).

Hoe je dag eruit kan zien
Je ververst de cijfers van vorige week. We hebben net de tweede week van onze Online campagne achter de rug en het laatste record is volledig aan diggelen. Na een rondje high fiven, zoom je in op het salesrapport. Vet! De door jou geïntroduceerde dealmatrix presteert aanzienlijk beter dan voorheen.

Het is bijna tijd voor je eerste afspraak van vandaag. Eén van je top-5 leveranciers komt langs met een internationale delegatie voor de jaarlijkse contractonderhandeling. Samen met de Lead Buyer leg je de laatste hand aan je presentatie. Je krijgt wat pittige vragen voor je kiezen, maar dankzij je uitstekende voorbereiding weet je deze goed te counteren.

Al bellend ren je aan het einde van de middag je laatste meeting in: samen met je Conversiemanager en Online Marketeer werk je een business case uit om een recordaantal tv’s te verkopen in december. Nadat het meeste winstgevende scenario is doorgerekend, ga je direct aan de slag met jouw actiepunten. Stilzitten komt niet voor in jouw vocabulaire.
Wij vragen
Je hebt een HBO- of WO-opleiding afgerond.
Je bij voorkeur al relevante werkervaring in categorymanagment, inkoop of productmanagement, liefst in consumenten electronica óf je bent een starter met een passie voor buying en eCommerce.
Je bent een professionele gesprekspartner voor relaties (van accountmanager tot senior-management).
Je bent een geboren netwerker en hebt bij voorkeur al een netwerk in een relevante markt.
Je bent extreem resultaatgericht en een echte dealmaker.
Je bent cijfermatig sterk onderlegd en hebt een gezond analytisch vermogen.
Je kan heel goed in teamverband werken.
Je bent leergierig en hebt er alles voor over om de beste inkoper van Coolblue te worden.
Wij bieden
Geld.
Met meer dan 30 trainingen in onze eigen Studiefabriek kun je elke dag een beetje beter worden.
Korting op alle spullen die we verkopen.
Een kantoor waarvan je foto’s wilt maken op een toplocatie. Vanaf Rotterdam Centraal is het 3 keer vallen voor je er bent. Oké, het is 2 minuten lopen.
Ongekend goede werksfeer. Met versbereide happen, maandelijkse borrels aan onze eigen bar, legendarische Coolblue-feesten, de leukste teamactiviteiten en een informele, speelse afdeling.
25 vakantiedagen. Als je belooft dat je terugkomt.
Reiskostenvergoeding en pensioenregeling.
Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt.
Uitdagend werk om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent.
Een platte organisatie in de breedste zin van het woord. Zo kun je gewoon een biertje drinken met de baas.

Postcode/plaats: Rotterdam
Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres