Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Analist Inkoop

Ben jij die analytische medewerker, die zich graag vastbijt in data en kennis heeft van inkoop?  Het team Inkoop verwelkomt je graag als analist!

Bedrijfsinformatie
 Werken bij Zaanstad is werken in een inspirerende omgeving. Ons moderne stadhuis ondersteunt het nieuwe werken met technologische toepassingen en is zo opgezet dat samenwerken met de ongeveer 1200 collega’s (bijna) vanzelf gaat. De ambities en vraagstukken van Zaanstad zijn groot en de middelen zijn beperkt, dat betekent dat we creatief en innovatief moeten zijn.  Dat bereiken we door verantwoordelijkheden laag in de organisatie leggen. Hierdoor lever je als individuele medewerker al snel een zichtbare toegevoegde waarde aan de stad, haar inwoners of de organisatie. Realisatiekracht, betrokkenheid en durf zijn eigenschappen waar wij trots op zijn.

De afdeling
Inkoop valt onder de afdeling Accounting en Inkoop en is onderdeel van het Domein Dienstverlening en Bedrijfsvoering. Inkoop stelt gemeentebrede kaders op voor het inkoopproces en heeft een regie en adviesrol binnen het inkoopproces dat organisatiebreed plaatsvindt. Inkoop adviseert en begeleidt meervoudige, nationale en met name Europese aanbestedingen. Binnen Gemeente Zaanstad is sprake van een gecoördineerde inkoopfunctie. Dit betekent dat een deel van de inkooptaken centraal gepositioneerd is bij team Inkoop en dat een deel van de inkooptaken decentraal gepositioneerd is bij de verschillende lijnafdelingen. Zaanstad loopt, vergeleken met andere gemeenten, voorop waar het gaat over het professionaliseren van de brede inkoopfunctie,  de meerjarige inkoopkalender, het strategisch inkoopoverleg (inkoopboard) en de uitvoering van categoriemanagement.

Het team krijgt steeds meer strategische inkoop en aanbestedingsvraagstukken . Voor Inkoop geldt een ontwikkelopgave waarbij de ambitie is om door te groeien naar een meer strategische rol waardoor we nog beter als business partner voor de organisatie kunnen optreden.

Het inkoop team bestaat uit 10 collega’s die werkzaam zijn als jurist, adviseur en ondersteuner. Het betreft een kritisch team dat van uitdagingen houdt.

Functieomschrijving
Voor het team Inkoop zijn wij op zoek naar een analist Inkoop die handig is met data en deze op slimme wijze weet in te zetten voor de organisatie.

 • Als analist weet je op basis van de beschikbare data goed bruikbare analyses te maken;
 •  Je kunt spend analyses verantwoorden;
 •  Je creëert inzicht;
 •  Je levert een cruciale bijdrage aan het opzetten van data analyses en het ontwerpen, bouwen en   beheren van rapportages op alle inkoopdoelstellingen;
 •  Je voert op basis van jouw inzichten in de inkoop processen zelfstandig analyses, je geeft advies   en  communiceert actief met de afdeling en de organisatie met betrekking tot belangrijke en   opvallende data en inkoopkansen;
 •  Je creëert tools en maakt forecast/inkoop modellen
 •  Je werkt aan verschillende projecten

Functie-eisen 

 •  Je beschikt over minimaal een HBO werk-, en denkniveau in een economische richting;
 •  Je beschikt over aantoonbare kennis en affiniteit met het maken van data analyses op het gebied   van inkoop en weet deze op de juiste wijze door te vertalen in de organisatie om op deze wijze   slimmer werken te bevorderen;
 •  Je kan goed overweg met office-applicaties Excel en Access en bent  bekend met Management   informatiesystemen  en kan hier adequaat informatie uit halen. Ervaring met clickview en   Enterprise one is een pre.
 •  Je bent een stevige professional, die in een dynamisch en kritisch werkveld goed zijn of haar rol   weet te vinden;
 •  Je bent onderzoeksgericht ingesteld en haalt er plezier uit om je ergens in vast te bijten en kunt   gefocused werken;
 •  Je wacht niet af, maar handelt vanuit jezelf.

Verder beschik je over de volgende competenties:

 • Analytisch denkvermogen: je kunt goed hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en weet een complex probleem goed te ontleden en denkt in oplossingen;
 •  Communiceren: je verwoordt gedachten helder en vlot en brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen;
 •  Nauwkeurigheid: je bent nauwgezet in de uitvoering van de werkzaamheden binnen de gestelde normen;
 • Verantwoordelijkheid nemen: je voelt je verantwoordelijk voor het afgeleverde werk en bent daarop aanspreekbaar;
 • Aanpassingsvermogen: je blijft doelmatig handelen onder veranderende omstandigheden door eigen gedrag hierop af te stemmen;
 •  Resultaatgerichtheid: Je werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte wijze te realiseren.

 

Arbeidsvoorwaarden 
Een vakinhoudelijk zeer boeiende functie. Het salaris ligt tussen € 2.591,- en € 3.805,- (schaal 9 o.b.v. 36 uur). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 36-urige werkweek, eindejaarsuitkering, flexibiliteit in arbeidstijden en een uitstekende pensioenvoorziening maken het pakket compleet. In de lerende, op ontwikkeling gerichte organisatie die Zaanstad is, krijgt de individuele medewerker alle kans om zijn of haar talent te ontwikkelen.  Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijzaanstad.nl. De gemeente is goed bereikbaar met openbaar vervoer, 1 minuut lopen vanaf Station Zaandam. Op basis van fiscale uitruil wordt er tegemoet gekomen in de reiskosten.

Contactinfo 
Bel voor inhoudelijke vragen met Saskia van Heteren (Teamleider Inkoop) 14 075 of voor vragen over de procedure met Ramona Iannotti (Corporate recruiter) op 14 075. De sluitingsdatum voor deze vacature is 13 maart 2018.
De eerste gesprekken zullen worden gevoerd op dinsdag 20 maart 2018.De tweede gesprekken worden gevoerd op donderdag 22 maart 2018.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres