Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Category Manager

Functieomschrijving

WAT GA JE DOEN?
Onze afdeling Category Manager Onderdelen in Leusden is verantwoordelijk voor het hele assortiment onderdelen voor Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens in Nederland. Als Category Manager krijg jij enkele product categorieën en één van deze merken onder je hoede.

Je krijgt te maken met veel stakeholders: fabrikanten, leveranciers, dealers, logistiek en support collega’s. Jouw energie en flexibiliteit zorgen dat je snel en makkelijk schakelt tussen al deze culturen en situaties. Het is bovenal een commerciële rol: je analyseert de omzet en marge, en zet dit om in acties om te optimaliseren.

Je beheert een eigen category onderdelen en wordt verantwoordelijk voor pricing, marge, verkoop en managen van de leveranciers en logistiek. Dat betekent dat je kansen in de markt verkent en vervolgens de strategie bepaalt om onze onderdelen in de markt te zetten. Je zorgt voor de samenstelling, benchmarking, pricing, beschikbaarheid en de ontwikkeling van je productgroepen. Je bent een belangrijke schakel tussen de fabriek en de merken over de onderdelen waar jij verantwoordelijk voor bent.

Daarnaast heb je de verantwoordelijkheid over de reparatie- en onderhoudproposities van je merk. Hierin werk je nauw samen met de Service Marketeer en werken jullie samen aan de juiste invulling van de strategie.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
Net als wij vind je een goede sfeer in het team erg belangrijk en heb je een voorliefde voor auto’s. Vanuit die basis werk je graag samen met ons aan de toekomst. Ook ben je ondernemend, vernieuwend en ken je de markt. Dankzij jouw grote analytische vermogen weet je analyses slim te vertalen naar concrete kansen. Je bent kwaliteitsgericht en sensitief voor de verschillende belangen die spelen in de (dealer)organisatie. Je kan snel schakelen tussen verschillende situaties, waarbij jouw positieve energie en flexibiliteit goed van pas komen. Daarnaast ben je commercieel en denk je verder dan alleen inkoop en assortiment. Verder vragen wij:

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie heeft voorkeur;
 • een energieke uitstraling, waardoor je mensen meekrijgt;
 • het talent om inzichten goed over te brengen naar de business.

WAT BIEDEN WIJ?
Ons kantoor in Leusden staat op de Pon-campus: een locatie waar je letterlijk tussen de mooiste merken staat. Onze afdeling bestaat uit een team van in totaal 15 collega’s. Daarnaast mag je rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris tussen de €3.400 en €4.200 per maand;
 • 26 vakantiedagen en 6 ADV;
 • Een goed pensioenplan via Pon;
 • Collectieve zorgverzekering met een maandelijkse bijdrage van ons;
 • Uiteraard een laptop en smartphone;
 • Private Lease-regeling met bijdrage van ons;
 • Personeelskorting op o.a. fietsen, auto en energie;
 • Pon Fit: doe mee aan bootcamps, fiets- en wielerrondes, hockey, golfclinics en –nog veel meer.

WIE ZIJN WIJ?
Pon is Automotive. Als intermediair tussen fabrikanten en onze klant, voegen we waarde toe voor de merken, de klanten, onze aandeelhouders en natuurlijk onze medewerkers. Ondernemerschap en innovatie staan bij Pon centraal. Zo houden we onze leidende positie in de Nederlandse automarkt met de merken Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA, Volkswagen Bedrijfswagens, MAN, Porsche, Bentley, Bugatti en Lamborghini.

CONTACT INFORMATIE
Ben jij de energieke collega die ervoor zorgt dat we in de lead blijven en ons team graag komt versterken? Stuur ons meteen je cv door op ‘Solliciteer Direct’ te klikken! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Pieter, Sr. Category Manager Onderdelen, op 06 20 01 16 77 of via pieter.kruitbosch@pon.com.

Sollicitatieprocedure
Als we je sollicitatie via de ‘Solliciteer’ button hebben ontvangen, krijg je zo snel mogelijk een reactie van ons. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een assessment. Hopelijk zien we elkaar snel!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bezoek pon.redirect.your-jobresponse.com voor meer informatie over de vacature Category Manager of solliciteer online op de vacature Category Manager.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres