Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Categorymanager fysiek Domein (portfoliomanager)

Categorymanager fysiek Domein (portfoliomanager)
Utrecht, 36 uur

Breng jij als businesspartner de zaken in beweging, werk je vanuit visie en weet jij hoe je vanuit expertise en overtuigingskracht impact kan hebben?
Heb jij inhoudelijke kennis van de grond-,weg- en waterbouw en de inrichting van openbare ruimten binnen de overheid en ben jij een inhoudelijke gesprekspartner voor collega's en politiek?

Als categorymanager ben je de motiverende en verbindende factor met alle stakeholders binnen jouw portfolio in een veranderende inkoopomgeving. De category/portfolio fysiek bestaat uit de organisatie onderdelen Ruimte en Stadsbedrijven en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, inrichting en het beheer van de openbare ruimten van de stad Utrecht. Jij bent actief met het op strategisch niveau coördineren, implementeren en verbeteren van de diverse activiteiten gericht op het inkoop- en contractmanagement proces. Het doel hiervan is om de organisatiedoelstellingen en de beleidsdoelstellingen uit het coalitieakkoord op effectieve en efficiënte wijze te realiseren.

Dit is je werk
Je zoekt actief de samenwerking met stakeholders en creëert een breed en bestendig netwerk. Je werkt hierbij samen in een team met drie categorymanagers (portfoliomanagers) en de inkoopanalist.
Naast de functie categorymanager vervul je ook een coördinerende rol binnen het team van portfoliomanagement. Jij legt de connectie vanuit het team met de concernmanager, maar ook met de wethouder en de raad. Daarnaast ben je, vanuit jouw senioriteit, een inhoudelijke en managerial sparringpartner voor je collega's.

Als categorymanager fysiek:

 • Ben jij de spil in het samen met de organisatie onderdelen realiseren van optimale resultaten in de inkoop en contractmanagement uitvoering.
 • Draag je de strategische visie uit binnen de organisatieonderdelen.
 • Adviseer je op strategisch niveau over inkoopontwikkelingen.
 • Ben je functioneel verantwoordelijk voor de inkopers en contractmanagers binnen deze portfolio.
 • Stuur je waar nodig op tactisch en operationeel niveau bij om de gestelde doelen te behalen.
 • Ben je op de hoogte van de marktontwikkeling binnen de portfolio en weet je deze te benutten voor de gemeentelijke organisatie.
 • Ben je verantwoordelijk voor het implementeren en borgen van de uitkomsten van de reeds ingezette transitie inkoop binnen de organisatieonderdelen die gekoppeld zijn aan de portfolio fysiek.
 • Fungeer je als sparringpartner voor alle medewerkers uit het team portfoliomanagement.

Je brengt zaken in beweging en werkt vanuit een visie. Als expert op het gebied van relatiemanagement heb je tenminste aandacht voor:

 • Het ontwikkelen en onderhouden van een breed netwerk met alle stakeholders uit de portfolio, waaronder de themadirecteur, Integraal verantwoordelijk Managers, MT's, inkopers, contractmanagers, opdrachtgevers en projectleiders van aanbestedingen.
 • Een proactieve invulling in de borging van de resultaten uit de inkooptransitie binnen de portfolio met aandacht voor ieders invalshoek.
 • Het op inspirerende, coachende wijze functioneel leiding geven aan de inkopers en contractmanagers in de afdelingen.
 • De regievoering voor het opstellen en periodiek herijken van het portfolioplan.
 • Het actief deelnemen aan de tactische tenderboard van de portfolio.
 • De verbinding vanuit het portfoliomanagementteam naar het hogere management en de politiek.

Dit vragen we van je
Om succesvol te zijn in deze rol is het van belang dat je ruime vakinhoudelijke ervaring meebrengt op strategisch niveau. Ervaring binnen de overheid of een grote (commerciële) organisatie kan je helpen in deze rol. We vinden het belangrijk dat je in staat bent om een breed draagvlak voor je advies te creëren via stakeholdermanagement. Daarnaast gaan wij er daarbij vanuit dat je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden, een energieke en flexibele houding zijn daarbij vereist. Dat je daarbij stevig in je schoenen staat, goed om kan gaan met weerstand en vooral kansen blijft zien is voor ons 'key'.

Hiervoor beschik jij tenminste over:

 • Ervaring met strategische complexe inkoop-implementatievraagstukken binnen de overheid.
 • Herleidbare ervaring waarbij je inkoop- en/of contract– en leveranciersmanagement verder geprofessionaliseerd hebt.
 • Aantoonbare ervaring met inkoop- en contractmanagement binnen het vakgebied grond, weg– en waterbouw.
 • Ervaring in een coördinerende rol als voorman/vrouw van een team met professionals.
 • Politieke sensitiviteit en ervaring met bestuurlijke processen en bestuurders.
 • Wo-/hbo-werk– en –denkniveau en meerjarige ervaring met resultaatgericht werken.
 • Een aanvullende inkoop opleiding en/of een aanvullende opleiding contractmanagement, bij voorkeur CATS CM, heeft de voorkeur.

Dit bieden we je
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou:

 • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de €4.194,- en €5.756,- op basis van 36 uur. (schaal 12). Voor outperformance kandidaten bieden we een arbeidsmarkttoelage van maximaal 3 jaar. De toekenning hiervan wordt bepaald door de gemeente Utrecht en kan oplopen tot een maximale toelage van ?485 op de functionele schaal/trede.
 • Een jaarcontract met een proeftijd van 1 maand, met de ambitie deze om te zetten naar een vaste aanstelling .
 • Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Een Individueel Keuzebudget ( IKB ). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget ( IKB ) is 17,05% van je salaris.
 • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals pensioen en reiskostenvergoeding kan je kijken op www.werkenbijutrecht.nl/arbeidsvoorwaarden.

Dit is handig om te weten
Portfoliomanagement valt onder de concernmanager Financiën, Inkoop en Juridische zaken van de gemeente Utrecht. De gemeente Utrecht staat de komende jaren voor de verdere borging van inkoop en contractmanagement in de verschillende organisatie onderdelen, waar portfoliomanagement een cruciale rol in heeft.

Enthousiast geworden om als categorymanager voor het fysiek domein aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht? Solliciteer dan direct of in ieder geval voor 12 februari 2020 via het online sollicitatieformulier!
Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Nicole Smit, Inkoopstrateeg Gemeente Utrecht, 06 4893 1071. Heb je vragen over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Jacqueline Gentenaar, 030 286 1472. Voor meer informatie over ons kijk op https://www.werkenbijutrecht.nl/overons.

Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres