Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Clustermanager Projecten en Inkoop

Waterschap Limburg zoekt een:
Clustermanager Projecten en Inkoop

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, primair gericht op beheer en onderhoud van waterkeringen en het watersysteem in de gehele provincie. Onze uitdagingen zijn groots: dijkversterking, klimaatverandering, waterkwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Ruim 300 collega’s zetten zich dagelijks in voor het waterbeheer, in een afwisselend gebied: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland, van steden als Maastricht, Sittard, Roermond, Weert en Venlo tot agrarische gronden en natuurgebieden. Binnen het achthoofdige managementteam is momenteel een vacature voor clustermanager Projecten en Inkoop.

Word jij onze nieuwe clustermanager Projecten en Inkoop?
We zoeken een clustermanager die de komende jaren richting en leiding geeft aan het cluster Projecten en Inkoop (ca. 44 fte).

Je bent verantwoordelijk voor

 • Realiseren van projecten (beekherstel, dijkversterking, groot onderhoud).
 • Realiseren van meerjarige programma’s gericht op dijkversterking, klimaatadaptatie watersysteem en waterkwaliteitsverbetering.
 • Realiseren van interne projecten.
 • Inkoop organisatiebreed.
 • Verwerven van en/of beschikken over gronden.

Als clustermanager heb jij eveneens de rol van operationeel leider in de crisisorganisatie. Aan deze rol is een piketdienst verbonden. Daarnaast geef je samen met je collega-managers en directeuren vorm aan het organisatiebrede ontwikkelplan ‘Eenvoud & Focus’.

Wat we vragen
Als clustermanager geef je daadkrachtig richting aan het cluster Projecten en Inkoop. Je weet duidelijke lijnen uit te zetten en resultaten te boeken in het neerzetten van stevige teams die werken volgens het IPM-model. Ook werken in projecten en programma’s in afstemming met reguliere lijnactiviteiten weet je duidelijk vorm te geven. Je werkt hierin nauw samen met de andere clusters.

Je hebt aantoonbare affiniteit met projectmatig werken en werken in programma’s, bij voorkeur in een beheerorganisatie. Je fungeert als sparring partner voor directie en bestuur. Je geeft met verve vorm aan de organisatieontwikkeling en motiveert mensen zich nieuwe werkwijzen eigen te maken. Je brengt voortdurend leren en verbeteren zelf in de praktijk en bent daarmee anderen tot voorbeeld. Je stijl van communiceren is verbindend en gericht op het verder ontwikkelen van mensen. Je neemt namens Waterschap Limburg deel aan diverse overleg- en samenwerkingsverbanden in de regio en daarbuiten.

Andere belangrijke vereisten zijn

 • Een academisch werk– en denkniveau.
 • Vijf tot tien jaar ervaring als manager, in een (grote) ambtelijk-bestuurlijke organisatie.
 • Aantoonbare ervaring in het ontwikkelen van mensen en organisaties in het groeien naar één duidelijke organisatiecultuur.
 • Kennis van en ervaring met de financiën, producten en informatievoorziening van beheerorganisaties.
 • Ambtelijk-bestuurlijke sensitiviteit en ervaring.
 • Je bent flexibel, stressbestendig en weet het overzicht te bewaren – ook tijdens calamiteiten in je rol van operationeel leider.

Een nadere kennismaking met het waterschap en onze opgaven
Waterschap Limburg zorgt voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Dat doen we met ruim 300 medewerkers. Ons gebied bestaat uit 2209 km2, 31 gemeenten en ruim 1,1 miljoen inwoners. Het gevarieerde werkgebied en grote mate van verstedelijking plaatsen ons voor specifieke opgaven, zeker waar het het ‘klimaatproof’ maken van Limburg betreft. Met grenzen die voor 75% raken aan het buitenland spelen grensoverschrijdend waterbeheer en vergaande samenwerking in de waterketen een nadrukkelijke rol. Een gebied met een aantal internationaal belangrijke natuurgebieden en waar ook landbouw een belangrijke stempel drukt. In dit speelveld pakt Waterschap Limburg een steeds nadrukkelijkere rol in het werken aan een veilige en leefbare omgeving.

Voortdurend in beweging…
Het waterschap is continu in beweging. We werken aan water samen en rekening houdend met de uiteenlopende belangen van inwoners, recreanten, agrariërs, bedrijven, mede-overheden en natuur We zien dat er steeds vaker maatwerk nodig is om doelen te realiseren en zoeken hierbij altijd de verbinding met onze omgeving. Samen zorgen we ervoor dat het in Limburg goed wonen, werken en recreëren is langs het water. Zie voor meer informatie: www.waterschaplimburg.nl.

…ook intern
Als jonge fusieorganisatie heeft Waterschap Limburg belangrijke stappen gezet om in te spelen op onze taken en ambities. Om ook in de toekomst gesteld te staan voor onze opgaven, is een doorontwikkeling van de organisatie noodzakelijk. Het actieplan voor organisatieontwikkeling ‘Eenvoud en Focus’ richt zich de komende jaren op proces & inhoud, structuur en houding & gedrag. We staan daarbij aan het begintraject. De organisatiestructuur wordt per 1 maart 2019 aangepast. De 3 directeuren en 8 clustermanagers geven de komende jaren gezamenlijk vorm aan de ontwikkeling en vervullen hierin een voortrekkersrol. Aan de basis staan onze Watermerken:

 • Met de omgeving en voor de omgeving.
 • Trek op met het bestuur.
 • Respecteer kaders, pak speelruimte.
 • Blijf in beweging.
 • Help je collega.
 • Maak de wereld mooier!

Wat we bieden
Het waterschap biedt een dynamische en verantwoordelijke functie in een ambitieuze organisatie met volop ontwikkelingsmogelijkheden. Je komt in algemene dienst en wordt geplaatst in de generieke functie van manager – de functieroepnaam is clustermanager. Het is een fulltime functie (36 uur), indicatief gewaardeerd in schaal 14. Het salaris op fulltime basis bedraagt minimaal € 4.808,– en maximaal € 6.941,– bruto per maand. Naast dit salaris heb je de beschikking over een Individueel Keuze Budget (IKB), 20% van je salaris. Het IKB is een vrij besteedbaar budget dat je kunt inzetten voor verschillende doelen. Daarnaast hebben wij prima andere arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonsgebonden basisbudget dat je kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling en vitaliteit.

Geïnteresseerd?
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij directeur Diederik Timmer, D.Timmer@waterschaplimburg.nl , tel. +31 6 20 24 96 84. Procedurele vragen kun je stellen via HRM, hrm@waterschaplimburg.nl.

Je gemotiveerde sollicitatie en cv ontvangen we graag vóór 25 maart 2019 via het online sollicitatieformulier.

De gesprekken vinden plaats in de periode 1 t/m 5 april 2019. Een referentieonderzoek maakt deel uit van de procedure. Voor de persoonlijke ontwikkeling, los van het selectieproces, wordt eventueel een ontwikkelassessment aangeboden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres