Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

contractcoördinator

contractcoördinator

Het team Contractmanagement is vroegtijdig betrokken bij het inkoopproces van grote/strategische van belang zijnde contracten. Deze input moet ertoe leiden dat de contracten tijdens de uitnuttingsfase optimaal gemanaged kunnen worden onder de meest gunstige voorwaarden en dat voldaan wordt aan alle van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Hiertoe wordt samen met de Product- en Dienstenmanager een intensieve relatie onderhouden met de betrokken leveranciers.

Locatie(s):Odijk

Organisatieonderdeel:Politiedienstencentrum

Vakgebied(en):ICT

Niveau:HBO

Wat ga je doen?

Als contractcoördinator coördineer je een cluster van (heimelijke) ICT-contracten. Je onderhoudt en analyseert de bestaande contracten van de verschillende ICT-leveranciers. Je houdt rekening met de belangen van de opdrachtgever en je weet de kracht van de leverancier optimaal te benutten. Op basis van de ervaringen geef je aan hoe huidige dossiers zich kunnen ontwikkelen naar het gewenste niveau van dienstverlening. Met regelmaat overleg je met de regievoerende contractmanager. Op kansen, problemen of verwachtingen speel je proactief in. Hierbij informeer je de interne stakeholders, coördineer en bewaak je de oplossingen en mobiliseer en ondersteun je de betrokken partijen. Dit doe je om ervoor zorg te dragen dat voldaan wordt aan de voorwaarden en eisen van de organisatie, competitieve prijzen worden afgesproken en dat leveranciers hun contractuele verplichtingen nakomen.

Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • het onderhouden van een goede relatie met leveranciers om ervoor te zorgen dat de service delivery volgens contract en verwachting plaatsvindt;
 • het uitvoeren van formele contractevaluaties en audits en het rapporteren aan de stakeholders over het resultaat;
 • het verstrekken van input aan projecten over contractuele eisen die worden gesteld aan nieuwe of veranderde diensten;
 • het verzorgen van updates van het contract en het zorgdragen voor de implementatie van de kleine contractuele veranderingen om het in lijn te houden met de actuele dienstverlening die wordt geleverd;
 • de monitoring en analysering van rapporten en forecasts om ervoor zorg te dragen dat het contract wordt nageleefd en het bijdragen aan een efficiënte en traceerbare contractadministratie;
 • het bijdragen aan de ontwikkeling en onderhoud van operationele documenten om efficiënt contractmanagement te ondersteunen.

Waar ga je werken?

De afdeling Contractmanagement valt onder het team Tactische Bedrijfsvoering en voert het tactisch en strategisch contractmanagement uit over alle contracten en afspraken met externe ICT-leveranciers. Het team zorgt ervoor dat de politie op ieder moment samenwerkt met de juiste ICT-leveranciers en partners op een rechtmatige, zakelijke en doelmatige wijze waardoor de door de politie benodigde functionaliteiten op de gewenste manier blijvend geleverd kunnen worden. De afdeling werkt nauw samen met de service- en productlijnen en de Dienst Verwerving.

In totaal heeft de organisatie meer dan 500 ICT-contracten.

Wie ben jij?

Als contractcoördinator ben je grensverleggend bezig. Door jouw nieuwsgierigheid en innovativiteit kunnen contracten optimaal worden uitgenut. Klantgericht werken en kwaliteit leveren zijn jouw kernwoorden. Je werkt gestructureerd, hebt analytisch inzicht en ziet snel waar verbetering mogelijk is. Samenwerken is jou op het lijf geschreven en je legt gemakkelijk contact met leveranciers. Je zoekt proactief afstemming met interne stakeholders en weet de weg te vinden binnen het politieke speelveld. Ook heb je juridische kennis. Daarnaast zien we graag dat je in staat bent om zelfstandig projecten te dragen en meerdere contracten te managen. Je beschikt over goede advies- en gespreksvaardigheden, overtuigingskracht en bent zeer ondernemend.

Verder breng je mee:

 • een afgeronde hbo diploma, bij voorkeur in de richting van ICT, Inkoopmanagement of Bedrijfskunde;
 • Een afgeronde CATS-CM opleiding en aantoonbare ervaring met het toepassen hiervan;
 • Een afgeronde NEVI opleiding is een pré;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met tactisch en strategisch contractmanagement;
 • Aantoonbare ervaring met aanbestedingsrecht;
 • Kennis en ervaring met het opbouwen en onderhouden van een (extern) netwerk;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat wij bieden

De standplaats is Odijk. Er is ruimte voor 3 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.866, – en maximaal € 4.624,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantiegeld – en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

Interesse?

Bel of mail met Jolandi Schreuder, ICT recruiter (06 – 18 16 38 88, jolandi.schreuder@politie.nl) als je informatie wilt hebben.

Solliciteer uiterlijk 8 oktober 2020 via de ''Solliciteer'' button.

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime challenge op it.kombijdepolitie.nl
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres