Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ervaren Inkoopadviseur

Samen wonen, werken, ondernemen en recreëren in een groen en historisch gebied; de missie van de gemeente Gooise Meren. De nieuwe gemeente Gooise Meren is een zeer aantrekkelijke woon- en verblijf omgeving. Een gemeente met een hoog voorzieningenniveau voor wonen, recreëren, werken en ondernemen, met een structurele inzet op duurzaamheid en circulaire economie. De gemeente Gooise Meren wil de duurzaamste gemeente in Nederland worden.

De gemeente Gooise Meren is een dynamische gemeente met ruim 57.000 inwoners en een begroting van 120 miljoen euro. De gemeentelijke organisatie (ongeveer 380 medewerkers) bestaat uit vier domeinen en een strategische unit, aangestuurd door twee directeuren. De afdelingen binnen deze domeinen kennen een grote mate van zelfstandigheid. Vitaliteit, eigen initiatief, participatie, financieel gezond en slagvaardig zijn kernbegrippen waar zowel buiten als binnen de gemeentelijke organisatie aan gewerkt wordt. Samen zoeken we continu naar mogelijkheden om Gooise Meren te blijven verbeteren.

De inkoopfunctie binnen de gemeente is sterk in beweging. In 2018 starten we met een onderzoek naar de centralisatie van inkoop om de afdelingen te ontzorgen bij het doelmatig, doeltreffend en rechtmatig inkopen en de gevolgen hiervan voor 2019 en verder. Vanwege deze beweging willen we dit team tijdelijk aanvullen met:

Ervaren Inkoopadviseur(minimaal HBO-niveau)
32 -36 uur per week (voor een periode van 12 maanden)

Als ervaren inkoopadviseur

 1. Heb je aantoonbaar ervaring met maatschappelijk verantwoord inkopen. Ervaring met circulair inkopen is een grote pré;
 2. Heb je minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen 8 jaar als projectleider met inkoopprojecten waar op prijs en kwaliteit gegund is en is het een pré als je als projectleider tevens de rol had als aanjager (blijkt uit je CV);
 3. Heb je minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met werken binnen een overheidsorganisatie;
 4. Kan je in je CV een goede inschatting maken van het aantal advies-uren dat ongeveer nodig is om te komen tot een
  a. een Meervoudig onderhandse aanbesteding
  b. een Europese aanbesteding
 5. kan je de kennis en kunde van ons team versterken met opgebouwde expertise op Best Value Procurement, Concurrentie gerichte dialoog en/of het ARW. En natuurlijk ook kennis van markten.

Als ervaren inkoopadviseur bij de gemeente Gooise Meren

 1. Werk je in het team Inkoop dat bestaat uit drie inkoopadviseurs en een contractbeheerder. Geef je tijdens een aanbesteding leiding aan een projectgroep met medewerkers uit verschillende afdelingen. Je vervult een aanjaagrol om inkoopprojecten op tijd en met een goed resultaat af te ronden.
 2. Krijg je de ruimte om mee te bouwen aan de inkooporganisatie en te zorgen voor tevreden interne opdrachtgevers en een markt die tevreden is over de kwaliteit van onze aanbestedingen.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 72.375,- per jaar (inclusief IKB) bij een werkweek van 36 uur op basis van kennis en ervaring. Het IKB kan naar eigen keuze ingezet worden, bijvoorbeeld voor extra verlof, maar het kan ook uitbetaald worden op het moment dat jou dat uitkomt. Het gaat om een tijdelijke functie voor 12 maanden. Bij een definitief besluit tot centralisatie van de inkoop en bij goed functioneren wordt de functie omgezet in een vast dienstverband.

Het kantoor van de gemeente Gooise Meren is gevestigd in het centrum van Bussum en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
We kennen variabele werktijden en hebben mogelijkheden tot thuiswerken.
We bieden je voortdurend mogelijkheden om te leren en te groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Informatie

Als je meer informatie wil over deze functie kun je contact opnemen met Esther Sluis-Thiescheffer, Senior adviseur inkoop, 0637194764.

Belangstelling

Heb je belangstelling en wil je reageren? Dat kan tot en met zondag 7 januari 2018, stuur je motivatiebrief en CV via onderstaande button.
Geef in het CV duidelijk aan in hoeverre je aan de genoemde criteria 1.- 5. voldoet en voor de beoordeling van punt 2. ontvangen we graag inzicht in welke inkooptrajecten wanneer ondersteund zijn en welke rol je had (zie voorbeeldtabel hieronder).

De procedure omvat een e-assessment en een tweetal gesprekken. In de vervolg procedure toetsen we of je voldoet aan de benodigde competenties voor deze functie:

 • Proactief: neemt initiatief om problemen te adresseren en op te lossen, zet tijdig de juiste middelen in, beheerst de risico’s en schaalt op tijd op indien het project niet meer conform de verwachtingen en planningen loopt.
 • Enthousiasmerend: weet de juiste mensen te motiveren om hun energie in te zetten en weet hun persoonlijke drives te verbinden met de projectdoelstellingen.
 • Besluitvaardig: Neemt besluiten binnen het mandaat van de projectleider, communiceert daar helder over en vertaalt dit naar concrete acties en interventies
 • Zakelijk: stelt de juiste zaken aan de orde, maakt heldere afspraken en vergewist zich er van of deze uitvoerbaar zijn, bewaakt deze en spreekt medewerkers aan om die afspraken na te komen (bespreken, afspreken en aanspreken)

Noot:
Werken als inkoopadviseur bij de gemeente Gooise Meren vereist een verklaring omtrent het gedrag.

Solliciteren via onderstaande link: https://vacatures.one/9142

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres