Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Exploitatiemanager DBFMO

Exploitatiemanager DBFMO

Functie­omschrijving

Er wacht een unieke uitdaging op jou. Als exploitatiemanager sta je aan het roer van de splinternieuwe regie-organisatie van het DBFMO-contract met MEET Strukton. Samen met je team ga je opbouwen en het contract in goede banen leiden. Het doel? Kwalitatieve dienstverlening én een duurzame samenwerking binnen de muren van het nieuwe, 80 meter hoge gebouw met vele laboratoria en kantoorwerkplekken op de locatie Utrecht Science Park.

Jij vertegenwoordigt CBG, RIVM en COGEM als gebruikers van deze faciliteiten naar de samenwerkingspartner MEET Strukton en naar het Rijksvastgoedbedrijf en andere stakeholders. Medio 2021 verwacht het RIVM het pand in gebruik te gaan nemen, tot die tijd moet er nog het nodige gebeuren waar jij als Exploitatiemanager een belangrijke trekkende rol in speelt. Afstemming met het Projectteam Nieuwe Huisvesting, uitwerking van de dienstverleningsprocessen en een half jaar proefdraaien zijn daar voorbeelden van.

Als Exploitatiemanager ben je strategisch voorbereidend actief, in het bijzonder in de relatie met de Directeuren Bedrijfsvoering van de verschillende organisaties. Je bent ook een senior gesprekspartner voor vraagstukken met tactisch c.q. strategische aspecten. Het accent ligt op samenwerkingsrelaties buiten de eigen organisatie en bepaalde gremia binnen het RIVM. Voor de ontwikkeling van dit specifieke contract en andere DBFMO-contracten binnen de Rijksoverheid, is het van belang dat je de samenwerking en kennisdeling vanuit dit perspectief ruime aandacht geeft.

Samen met de contractmanager en contractbeheerders vorm je de regie-organisatie. In de eerste fase van deze 25-jarige samenwerkingsovereenkomst zal er veel moeten worden opgebouwd, de dynamiek zal groot en afwisselend zijn met vele uitdagingen. Omdat het belangrijk is dat er zich een duurzame (samenwerkings-)relatie ontwikkelt met het consortium MEET en de andere gebruikers, zul je als exploitatiemanager intensief en in de nabijheid van het team van MEET opereren. In het eigen regie-team neem jij de sturende en begeleidende rol op je.

Stellen de contractbeheerders een contractuele wijziging voor? Dan komen zij uiteindelijk bij jou. Jij overziet het geheel en de gevolgen van het voorstel. Op basis daarvan keur je al dan niet goed. Je bent verantwoordelijk voor de rapportagelijn over de dienstverlening en de financiële kengetallen. Ook ben je verantwoordelijk voor het jaarplan, de jaarbegroting en het wekelijks rapporteren over prestatieverklaringen. Daarnaast bereid je strategische adviezen, overleggen en vraagstukken voor. Dit doe je bijvoorbeeld voor de Raad van Toezicht. Extern doe je dit in samenwerking met de contractmanager van het Rijksvastgoedbedrijf en de exploitatiemanager van MEET. Interdepartementaal vertegenwoordig je dit DBFMO contract in de rijksbrede overleggen en samenwerking met andere DBFMO contracten. Ook draag je actief bij aan de verbinding met en de doelen van de proceseigenaar inkoop- en contractmanagement van het RIVM.

Functie-eisen

Een duurzame samenwerking. Daar ga je voor. Jouw communicatieve vaardigheden en politiek-bestuurlijke sensitiviteit komen hierbij goed van pas. Je bent nieuwsgierig, je bent alert en toont lef in gesprekken en bij het maken van keuzes. Dit betekent dat je ook gewicht in de schaal kunt en durft te leggen tijdens lastige gesprekken, zonder de samenwerking daarmee te schaden. Als exploitatiemanager vraag je door en heb je een uitstekende helikopterview. Verder heb je:

  • Wo-niveau en bij voorkeur een bedrijfskundige achtergrond.
  • Minimaal tien jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld binnen contractmanagement of de consultancy.
  • Kennis van en ervaring met grote contractvormen, bij voorkeur van DBFMO, en van publiek-private samenwerkingen.
  • Kennis van of ervaring met belangen die in een grote politieke organisatie kunnen spelen.
  • De vaardigheden om op strategisch niveau te adviseren.
  • Affiniteit met facilitaire vraagstukken.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 13

Maand­salaris Min €4.252 – Max. €6.374 (bruto)

Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contract­duur Tijdelijk dienstverband van 2 jaar met een omzetting naar een vast dienstverband bij goed functioneren.

Minimaal aantal uren per week 36

Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

We ontvangen graag je digitale sollicitatie via de ''Solliciteer'' button waarbij je je motivatiebrief mag richten aan Pieter de Leeuw, afdelingshoofd IUC.

Tijdelijk dienstverband van 2 jaar met een omzetting naar een vast dienstverband bij goed functioneren.

Een assessment en een referentieonderzoek kunnen onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

Eerste ronde gesprekken op dinsdag 8 september

Vervolggesprekken in de week van 14 september

Tot 7 augustus kun je voor vragen bellen met Pieter de Leeuw (06-21513510), van 25 augustus tot 1 september met Renée Braken (06-10084437) en vanaf 1 september met beiden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres