Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoop- en contractmanager

Rijkswaterstaat, Programma’s, Projecten en Onderhoud

Functieomschrijving
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan projecten om de Nederlandse infrastructuur te verbeteren. Dat vraagt om slimme inkoopstrategieën en heldere contracten. Jij weet, als inkoop- en contractmanager bij Rijkswaterstaat, het gehele inkoopproces voor de aanleg en het onderhoud van projecten in goede banen te leiden.

Je richt je op inkoopstrategieën en –plannen, contractvoorbereiding, -aanbesteding en –uitvoering van projecten met een beperkte complexiteit. De inkoopstrategie en geldende kaders en richtlijnen vertaal je naar het contract. Ook voer je meerwaardetoetsen en marktscans uit. Je zorgt voor overeenstemming met de opdrachtgevers en –nemers over de inhoud van contracten en ziet erop toe dat contracten voldoen aan randvoorwaarden zoals afspraken met de omgeving en opdrachtgever. Je hebt een scherp beeld van de risico’s en adviseert betrokkenen hierover voordat het contact wordt afgesloten.

Voor inkoop- en contractmanagement ben jij het aanspreekpunt en de inhoudelijke vraagbaak. Je coacht je collega-adviseurs inkoop en contracten, stuurt hen aan en zet de beschikbare mensen en middelen zo efficiënt mogelijk in. Je zoek regelmatig afstemming met jouw projectteam, stakeholders en andere relevante disciplines, en zorgt voor optimale kennisuitwisseling. Tijdens de uitvoering ben je verantwoordelijk voor systeem-, proces- en producttoetsen. Indien nodig spreek je opdrachtnemers aan op het niet nakomen van afspraken en zorg je voor besluitvorming rondom contractwijzigingen.

Je stuurt op kwaliteitsborging en de toepassing van de PDCA-cyclus. Je deelt actief kennis en ervaringen binnen en buiten Rijkswaterstaat. Je zorgt voor eventuele verbeteringen van het inkoop- en contractmanagementproces. Tijdens de uitvoering van werkzaamheden houd je de aspecten tijd, geld, kwaliteit en risico scherp in de gaten.

Functie-eisen

  • Je hebt wo-niveau.
  • Je hebt één tot drie jaar ervaring met inkoop- of contractmanagement binnen het werkproces aanleg en onderhoud.
  • Je hebt een inhoudelijke basisopleiding op het gebied van inkoop en contracten. NEVI 1 is een pre.
  • Je hebt één tot drie jaar ervaring met het leiden van teams.
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met ISO 9001, SCB, relevante informatiesystemen en contractmodellen zoals D&C, en prestatie- en ingenieursdienstencontracten.
  • Je hebt basiskennis van onder andere aanbestedingswetgeving, risicomanagement, systems engineering, projectbeheersing, kwaliteitsnormering en inkoopcontractering.
  • Je bent leergierig, nieuwsgierig, hebt empatisch vermogen, gaat graag de dialoog aan en staat open voor nieuwe dingen.
  • Je bent innovatief en resultaatgericht, goed in staat een oordeel te vormen en je hebt oog voor de voortgang van het werk.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €2.996 – Max. €4.605 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

‘Meer weten over inkoop-en contractfuncties binnen projecten van Rijkswaterstaat? Kom naar de Meet en Greet van 23 mei op de Prinses Beatrixsluis. Eén van onze inkoop- en contractmanagers en een van onze adviseurs vertellen over hun rol binnen het project en hoe het is om te werken in een projectteam met IPM rollen.’

Digitaal solliciteren
Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link