Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopadviseur

Begrijp jij wat echt nodig is om goed in te kopen? Heb je pit en passie voor het vak? Adviseer jij de klant zo optimaal mogelijk en lever je zo een bijdrage aan de doelstellingen en ambities van en voor de Drechtsteden?

Waarom kiezen voor de Drechtsteden?  De Drechtsteden is een uniek samenwerkingsverband in Nederland. Zeven gemeenten maken hier deel van uit, naast nog drie gemeenschappelijke regelingen. Wij hebben een inkoopvolume van enkele honderden miljoen euro’s per jaar. Daarmee is het speelveld van inkoop binnen de Drechtsteden breed, divers en dynamisch.

Wat vertel je thuis wat je doet?
“Samen met de klanten en collega’s ben ik verantwoordelijk voor inkoop. Een hele mooie uitdaging, want door strategisch in te kopen kan ik bijdragen aan het behalen van belangrijke doelstellingen – onder andere op het gebied van duurzaamheid en het faciliteren van zo weinig mogelijk overlast bij de realisatie van projecten – die je als inwoner en ondernemer hier in de regio direct ervaart! Ik vraag door en zorg voor een goedlopend proces zodat de klant zich volledig kan richten op zijn werk. Door de diversiteit binnen de Drechtsteden is geen dag en project hetzelfde. Hele dagen op pad of bij het SCD zelf; overal voel ik me welkom. En gelukkig is er tussen het harde werken genoeg ruimte voor humor en overleg op kantoor.”

Wat ga je bij ons doen?
Als Inkoopadviseur adviseer en/of voer je inkoop- en aanbestedingstrajecten uit. Je neemt deel in aanbestedingsteams en soms fungeer je als projectleider. Soms heeft de klant alles al uitgedacht, in andere gevallen zorg jij dat duidelijk wordt waar behoefte aan is. Je zorgt voor een rechtmatig proces waarbij gezocht wordt naar de beste prijs-kwaliteitverhouding zodat publieke middelen zo optimaal mogelijk worden ingezet.

Hoe doe je dit?

 • Door als ondernemer te opereren, met oog voor de ambtelijke en politiek bestuurlijke omgeving;
 • Door samen te werken met collega’s, klanten en juristen;
 • Door marktverkenningen, leveranciersselecties, bestekken en wat je nog meer kan verzinnen in te zetten.

Wat breng je mee?

 • Hbo/academisch werk- en denkniveau en actuele kennis van het vakgebied en de huidige aanbestedingswet- en regelgeving;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen de publieke dienstverlening en/of grote(re) organisaties;
 • Kennis van en ervaring met inkoop- en (Europese) aanbestedingsprojecten;
 • Uitstekende adviesvaardigheden;
 • Ervaring met projectmatig werken en affiniteit met financiële processen;
 • Je bent gewend om zelfstandig de adviesrol te vervullen.

Je hebt een gezonde dosis lef en humor, een proactieve houding en natuurlijke overtuigingskracht. Deze zet je in om resultaten te boeken. Je bent in staat om mee te bewegen met de klant in ons complexe netwerk en durft de grenzen op te zoeken. Je beschikt over analytisch vermogen en bent in staat om verbanden te leggen.

Waar kom jij te werken?
Je komt te werken bij het Servicecentrum Drechtsteden, liggend aan de Noordendijk in Dordrecht. Regelmatig ben je op locatie bij één van onze tien klanten in de regio, waaronder de zeven Drechtstedengemeenten en 3 andere overheidsorganisaties. Met een inkoopvolume van enkele honderden miljoen euro’s per jaar is het speelveld van inkoop binnen de Drechtsteden breed, divers en dynamisch.

Wie zijn wij
Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) is een organisatie die gemeenten en gemeentelijke instellingen in de Drechtsteden ondersteunt bij hun bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan ICT, financiën, inkoop, personeel en organisatie en juridische zaken. Wij maken beleid, adviseren onze klantorganisaties en voeren het uit. Het SCD is de motor achter de bedrijfsvoering van onze klanten.

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Juridisch Kenniscentrum & Inkoop. Je komt te werken in team Inkoop. Ons team bestaat uit 17 collega’s. Dagelijks houden wij ons bezig met het geven van advies en begeleiding van klanten bij het inkopen binnen een zestal categorieën (ICT, GWW & Bouw, Facilitair, P&O, Sociaal Domein en Financiële Diensten). Dat doen wij door het volgen van rechtmatige procedures. Wij gaan voor de beste prijs- en kwaliteitverhouding. De inkooptrajecten beslaan de breedte van facilitaire dienstverlening voor musea en gebouwen, ICT, werken in de openbare ruimte, concessies (o.a. horecaverpachting en reclame) en nog veel meer.

Wat bieden wij jou?
Je vervult bij ons een functie waarin jij een bijdrage levert aan de doelstellingen en ambities van en voor de Drechtsteden. Wij bieden je volop ontwikkelingskansen in een jonge en platte organisatie.

Afhankelijk van ervaring en opleiding bedraagt het salaris maximaal € 4225,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Vanuit deze functie bestaat er nog de mogelijkheid om op termijn door te groeien naar de functie van senior Inkoopadviseur. Verder krijg je bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten.

Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Wil je deze baan?
Is dit de baan waar jij toekomst in ziet? Via onderstaande sollicitatiebutton kan je direct bij ons solliciteren.

Hoe het sollicitatieproces daarna verloopt?

 • Je ontvangt een bevestiging van je sollicitatie.
 • Binnen 14 werkdagen kun je onze reactie verwachten. Dit kan een uitnodiging zijn voor een eerste selectiegesprek of (als we de match niet zien) een afwijzing. Je krijgt sowieso bericht.
 • Verloopt het eerste selectiegesprek gesmeerd? Dan nodigen we je uit voor een tweede selectiegesprek.
 • Een (online) screening en een assessment kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Ben jij enthousiast over het SCD en wij over jou? Dan wordt deze vacature jouw nieuwe baan.

Voor meer inhoudelijk informatie omtrent de rol kan je contact opnemen met Martin van Ballegooijen (Teamleider Inkoop) via 078 7702033.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres