Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopadviseur

Heb jij het in je om een belangrijke sparringpartner voor onze organisatie te zijn? En ben je op zoek naar een uitdagende functie waarin je vanuit de invalshoek van inkoop helpt rechtmatig en doelmatig in te kopen? Dan willen we graag kennis met je maken! Op dit moment zoeken wij een Verbindende en energieke kandidaat voor de vacature:

Inkoopadviseur

36 uur per week, Hengelo

Wat ga je doen als Inkoopadviseur bij Gemeente Hengelo?
Als inkoopadviseur ondersteun je budgethouders bij het vervullen van hun inkoopbehoefte. Je zorgt voor verbinding met jouw collega’s binnen het Sociaal Domein en je weet wat er op inkoopgebied bij hen speelt. Je adviseert over het inkopen van producten en diensten en je begeleidt (Europese) aanbestedingen.

Kortom jij:

 • gaat proactief in gesprek met o.a. de beleidscollega’s over bestaande en toekomstige inkoopbehoeften
 • coördineert marktanalyses
 • bewaakt en coördineert de inkoopkalender van het Sociaal Domein
 • adviseert inhoudsdeskundige collega’s over de inkoop-/marktbenaderingsstrategie
 • Adviseert over de aanpak van inkoop- en aanbestedingstrajecten
 • Begeleidt inkoop- en aanbestedingstrajecten, van klein tot groot, op het gebied van leveringen en diensten
 • Zoekt proactief de verbinding met de regionale Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp in Twente (OZJT) en gemeenten in de regio
 • Draagt actief bij aan de doorontwikkeling van de inkooporganisatie en het verbeteren van de inkoopdienstverlening.

De afdeling:

Je vervult de rol vanuit  het team Advies en Control. Dit team bestaat uit 25 fte en valt binnen de afdeling Financiën Advies en Control. Team Advies & Control zorgt voor professionele en hoogwaardige advisering, zodat onze collega’s hun werk goed kunnen doen op de thema’s: dienstverlening, juridische zaken, inkoop, administratieve organisatie, interne controle, subsidies, verzekeren en privacy.

Wie is Gemeente Hengelo:

Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst. Dat vraagt om een ondernemende organisatie, die in nauwe samenwerking met maatschappelijke partners gewenste veranderingen tot stand weet te brengen. De 750 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Betrouwbaarheid, samenwerken én oog en oor hebben voor de belangen van inwoners en bedrijven staan daarbij centraal.

De komende jaren richten we ons onder meer op effectief samenwerken met partners in de stad en ook binnen onze eigen organisatie. We werken vanuit het credo ‘bedenk het met elkaar en niet voor elkaar’.

De gemeente Hengelo kent een zogenaamd decentraal inkoopmodel. De budgethouders zitten in de domeinen en deze worden ondersteund vanuit een centraal cluster inkoop binnen team Advies & Control. De functie inkoopadviseur is hier onderdeel van.

Wie zoeken wij?

Voor de functie Inkoopadviseur zoeken wij een collega die:

 • Toegankelijk en inspirerend is en die gericht is op verbinding. Je staat er niet alleen voor en weet op een natuurlijke manier de organisatie aan jou en het vakgebied te binden. 
 • Beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding, aangevuld met specifieke –inkoopdiploma’s (bijvoorbeeld Nevi 1 Publiek);
 • bij voorkeur ervaring heeft in een adviserende functie binnen een overheidsorganisatie;
 • bij voorkeur affiniteit heeft met het sociaal domein
 • actief bijdraagt aan de optimalisatie van inkoopontwikkelingen binnen het sociaal domein;
 • In bezit is van overtuigings- en denkkracht en helder is in de communicatie (zowel mondeling als schriftelijk). Jij weet als geen ander hoe je je collega’s op het gebied van inkoop dient te informeren, adviseren en ondersteunen en toont hierin daadkracht.
 • Nauwkeurig, gestructureerd en resultaatgericht te werk gaat. Met een duidelijk doel voor ogen weet jij focus aan te brengen in je werk
 • Door tactisch, analytisch vermogen en helikopterview makkelijk verbanden weet te leggen.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een verantwoordelijke functie in een enthousiast team, waar veel ruimte is voor persoonlijke groei en het nemen van initiatief.

Aan deze functie is formatieschaal 10A verbonden met een brutosalaris van maximaal € 5.021 per maand op basis van 36 uur per week. Inpassing vindt plaats op basis van de mate waarin je aan het geschetste functieprofiel voldoet.

Daarnaast kent de Gemeente Hengelo uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris, de mogelijkheid voor collectiviteitskorting bij verschillende zorgverzekeraars en investeren wij graag in je professionele ontwikkeling.

Solliciteren?

Spreekt deze functie jou ook aan? Vertel ons dan in je motivatiebrief waarom jij de aanvulling bent op ons team die wij zoeken. Je sollicitatie dient uiterlijk 11 september 2022 bij ons binnen te zijn. Klik op de solliciteerbutton om verder te gaan!

Wij zullen voor de sluitingsdatum al gesprekken inplannen en voeren. Bij het vinden van een geschikte kandidaat wordt de vacature eerder gesloten.

Bij je indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Bij de gemeente waarin je woont kun je dit aanvragen aan de hand van formulieren die je van ons ontvangt voor je indiensttreding.

Meer Informatie:

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Estivani Kemerink op Schiphorst (teammanager Advies en Control), telefoon 074-2459641. Wil je aanvullende informatie over de procedure? Dan kun je terecht bij Zekeriya Ulusoy (HRM-adviseur), telefoon 06-25776830

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Trefwoorden: Sociaal Domein, Nevi 1 Publiek, Nevi, Inkoop, Inkoopadviseur, Inkoopdienstverlening, Inkoopkalender

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres