Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopadviseur

De functie

Inkopen voor een organisatie waarin mens en maatschappij centraal staan. Dat is waar jij jouw expertise op het vlak van inkoop voor gaat inzetten. Bij gemeente Zaanstad bieden we jou een mooie uitdaging waarin je samen met je collega’s bijdraagt aan doeltreffende inkooptrajecten die passen bij onze behoeften en ambities. Je bent betrokken bij diverse trajecten met bedragen variërend van € 200.000 tot € 12.000.000. Je kunt daarbij denken aan grote bouwprojecten, maar ook aan software, meubels en bedrijfskleding. In totaal hebben we 10 inkoopcategorieën (van PIANOo) waarbij je de mogelijkheid hebt om in overleg met je collega’s te bepalen welke inkoopcategorieën bij jou passen.

Dit ga je concreet doen:

 • Je bent het eerste aanspreekpunt als er een inkoopbehoefte ontstaat.
 • Je voert inkoopopdrachten uit (van inkoopbehoefte tot contract) voor Europese Aanbestedingen en je adviseert afdelingen over enkelvoudig- en meervoudig onderhandse opdrachten.
 • Je initieert, samen met de andere inkoopadviseurs, ontwikkelingen en nieuwe concepten binnen het team en bent onder meer alert op de vernieuwingen binnen je aandachtsgebied.

“Als inkoopadviseur bij Zaanstad werk je in een klein inkoopteam, waardoor je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt. We zijn een hechte, betrokken groep en denken actief mee met elkaars trajecten.”

– Naomi Snoeij (inkoopadviseur)

Jouw profiel

Je hebt ruime ervaring in het begeleiden van diverse inkooptrajecten. Daarbij werk je projectmatig en ben je gericht op het behalen van resultaten. Je weet nieuwe initiatieven in te brengen en in samenwerking met het team te implementeren. Bovendien vind je het leuk om je kennis en expertise te delen met je collega’s en indien nodig een coachende rol aan te nemen.

Verder beschik je over:

 • hbo-werk- en -denkniveau;
 • relevante werkervaring in inkoop;
 • een inkoopgerelateerde opleiding, bijvoorbeeld Conducto, NEVI 1 of vergelijkbaar.

Het aanbod

Werken als inkoopadviseur bij gemeente Zaanstad betekent werken bij een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is.

Verder mag je het volgende verwachten:

 • Een salaris tussen € 3.701,- en € 5.372,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur per week, schaal 11). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een dienstverband voor de duur van een jaar met de intentie om bij wederzijdse tevredenheid het dienstverband om te zetten naar een vast dienstverband.
 • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
 • Flexibele werktijden, goede werk-privébalans, de mogelijkheid om thuis te werken, doorgroeimogelijkheden en een unieke, goed bereikbare werkplek.
 • Een thuiswerkvergoeding van € 2,- netto per dag.
 • Een reiskostenvergoeding op basis van fiscale uitruil. Als je met het ov reist, ontvang je daarnaast een netto tegemoetkoming in de reiskosten.

Meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk het overzicht op: www.werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden.

De organisatie

Zaanstad behoort tot de 17 grootste gemeenten van Nederland en is nog steeds aan het groeien. Deze groei biedt kansen om de stad te moderniseren en haar leefbaarheid te verbeteren.

Gemeente Zaanstad koopt jaarlijks voor circa € 200 miljoen in. Mede omdat de omvang en de diversiteit van onze inkoop zo groot is, is het belangrijk dat we doeltreffend zijn. Doelen zijn allereerst dat we de goede dingen kopen, passend bij de behoefte en passend bij onze ambities, waaronder SROI en MVI. En natuurlijk ook voor de meest gunstige prijs. Daarbij staat integer, objectief en transparant handelen hoog in het vaandel. Je werkt samen in een team met vier andere inkopers, juristen, adviseurs inkoopdoelstellingen, analist en ondersteuners. We hebben een open, enthousiaste en flexibele sfeer binnen onze afdeling waarin we elkaar coachen en ondersteunen met feedback.

De procedure

Zie jij jezelf al werken als inkoopadviseur bij Zaanstad? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag uiterlijk op zondag 5 maart 2023.

De gesprekken zullen plaatsvinden op:

 • woensdagochtend 8 maart (1e ronde)
 • donderdagochtend 16 maart (2e ronde)

Fijn als je alvast rekening kan houden met de bovenstaande data.

Heb je verder nog vragen? Bel of app dan met Obadja Arends (corporate recruiter) via 06-31042369.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link