Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Juridisch adviseur

Juridisch adviseur
32 uur per week

Wat ga je doen?
Welke aanbestedingsprocedure past in deze situatie? Leent deze opdracht zich voor een concurrentiegerichte dialoog en waar moeten we dan rekening mee houden? Is er sprake van subsidiëring of inkoop? Wat zijn onze mogelijkheden als een partij niet kan leveren conform de inschrijving? Hoe voorkomen we schending van het staatssteunverbod bij de financiering van deze DAEB? Zomaar een aantal voorbeelden van de veelheid aan vragen die aan jou kunnen worden voorgelegd.

Als juridisch adviseur werk je nauw samen met de inkoopadviseurs en contractmanagers van het team Inkoop. Je adviseert hen, maar ook beleidsadviseurs en bestuur, over de aanbestedingsrechtelijke aspecten van inkoop. Daarnaast begeleid je het team Inkoop bij de verschillende aanbestedingsprocedures, met het oog op een rechtmatig verloop van daarvan. Mocht er desondanks een juridisch conflict ontstaan, dan draag je met jouw expertise bij aan de oplossing daarvan. Het team Inkoop is verantwoordelijk voor het interne inkoopbeleid, alsook voor de vereisten en criteria voor aanbestedingen. Jij biedt juridische ondersteuning bij actualisering hiervan, en je toetst een en ander aan de landelijke en Europese aanbestedingsregels.

Voor het opstellen en actualiseren van regelgeving op het gebied van subsidies ben jij primair verantwoordelijk. Verder adviseer je collega’s en bestuur over aangelegenheden op het gebied van subsidies en staatssteun.

Naast je adviserende rol naar collega’s en bestuur, heb je een grote rol in de uitbreiding van juridische kennis op het gebied van inkoop, in het bijzonder (Europese) aanbesteding, en subsidies binnen de gemeente. Je signaleert kennisbehoeften, ontwikkelt cursussen en trainingen en verzorgt deze ook zelf. Ook binnen het team JZ willen we de kennis op het gebied van (Europese) aanbesteding en subsidies verder ontwikkelen. Jij neemt hierin het voortouw en je coacht je collega’s op dit vlak.

Aanbestedingen en subsidies zijn jouw aandachtsgebieden, maar naast het vorenstaande neem je ook juridische vragen en verzoeken over andere gemeentelijke aangelegenheden in behandeling.

We zoeken jou!
Je hebt een universitaire master rechtsgeleerdheid afgerond. Daarnaast heb je je als jurist meerdere jaren bij een overheidsorganisatie, bij voorkeur een gemeente, beziggehouden met complexere vraagstukken op het gebied van aanbestedingsrecht. Je hebt liefst ervaring, maar in elk geval affiniteit met subsidierecht. Op aanbestedingen en subsidies is Europese regelgeving van toepassing. Het is dan ook van belang dat je thuis bent in het Europese recht op dit gebied.

Je bent een collega die zelfstandig kan werken, maar die ook samenwerking hoog in het vaandel heeft staan. Je legt en onderhoudt gemakkelijk contacten op verschillende niveaus binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Hiervoor is gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen onontbeerlijk.

Daarnaast kun je je deskundigheid inzetten om verschillende partijen op heldere en overtuigende wijze te adviseren, zowel mondeling als schriftelijk. Ook ben je in staat om binnen de kaders van de wet- en regelgeving creatieve adviezen te formuleren, waarbij je oog hebt voor zowel het organisatie- als het maatschappelijke belang ervan.

Wat wij jou bieden
Het betreft een aanstelling voor één jaar waarbij de intentie bestaat voor een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Dit betreft een vacature voor 32 uur per week. Afhankelijk van opleiding en ervaring is het salaris maximaal € 5.520,00 bruto per maand (schaal 12, op fulltime basis).

Bovendien heeft werken bij de Gemeente Breda het voordeel dat:

  • je opleidingen en trainingen kunt volgen via onze academie YourGoals;
  • je opleidings- en certificeringstrajecten kunt volgen, zodat jouw kennis up-to-date blijft;
  • je gebruik kan maken van een zeer goede studiekostenregeling;
  • keuzevrijheid in het arbeidsvoorwaardenpakket door IKB (Individueel Keuze Budget);
  • je veel ruimte krijgt en flexibel bent in het organiseren van jouw werk, zodat je werk en privé optimaal kunt afstemmen;
  • je gratis kunt fitnessen in onze fitnessruimte;
  • we een goed bedrijfsrestaurant hebben;
  • je werkt op loopafstand van het centrum en openbaar vervoer;
  • je gebruik kunt maken van een goede parkeervergoeding;
  • wij bieden een prettige werksfeer die gekenmerkt wordt door een informele en collegiale sfeer, waarin er ruimte is voor ideeën en suggesties.

Wie zijn wij
Werken bij de Gemeente Breda

Lees meer over de gemeente Breda: https://www.breda.nl/gemeente-breda-bedrijfsinformatie.

Breda is een prachtige stad, waar interessante dingen gebeuren. Daar zijn we trots op. De Gemeente Breda zet zich dan ook voortdurend in voor de ontwikkeling, het beheer en het onderhoud van de stad en voor dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen. Dat doet zij niet alleen, maar samen met de inwoners van Breda en met de partners in de stad en in de regio.

Binnen de gemeentelijke organisatie is de afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken verantwoordelijk voor financiën, inkoop en juridische zaken. Het team Juridische Zaken (JZ) adviseert het college, de raad en de organisatie over afdeling overstijgende juridische dossiers en dossiers met een hoog juridisch, financieel of politiek afbreukrisico en complexe casuïstiek. Daarnaast vertegenwoordigt het team de gemeente bij juridische conflicten en is het team betrokken bij de implementatie van nieuwe wetgeving.

Binnen het team JZ is een vacature ontstaan voor een juridisch adviseur, die zich vooral gaat bezighouden met vraagstukken op het gebied van (Europees) aanbesteding- en subsidierecht.

Ben je enthousiast geworden
Meer weten over deze functie? Bel dan met mevrouw Miranda Uijens, teamleider JZ, telefoonnummer 06-15862503.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen met mevrouw Gerry Verwijmeren, HRM-assistent, telefoonnummer 076-5293480.

Ben je enthousiast over deze vacature bij de afdeling Financiën, Inkoop en Juridische Zaken van de Gemeente Breda, dan zien we jouw inspirerende cv en overtuigende motivatie graag tegemoet.

Reageren kan uitsluitend digitaal tot en met 7 april 2019 via het online sollicitatieformulier. De (eerste) selectiegesprekken vinden plaats op 18 april 2019.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres