Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Maars Living Walls

Maars is wereldwijd marktleider op het gebied van systeemwanden. Maars combineert jarenlange ervaring met bijzondere innovatiekracht, waardoor esthetiek en performance moeiteloos samensmelten. Maars biedt zowel standaard- als maatwerkoplossingen voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen, luchthavens, fabrieken, bioscopen, winkels en hotels. Ook in de publieke sector is Maars al geruime tijd actief en marktleider met toepassingen voor onder andere ziekenhuizen, openbare instellingen, universiteiten en scholen.

Filosofie
Maars is continu bezig met het herdefiniëren van systeemwanden. Beter nog: om systeemwanden boven zichzelf uit te laten stijgen. Daartoe gaat Maars met onbevangen blik de wereld over, op zoek naar nieuwe ideeën en mogelijkheden. Dit leidt tot grote inspiratie en ontwikkelingen. Maars zoekt de grenzen op en verlegt deze op het gebied van design, geluidsisolatie, multimedia en brandwerendheid. Door nieuwe high-tech systemen en intelligente oplossingen in de systeemwanden te integreren ontstaat er een schat aan nieuwe mogelijkheden. Zo brengt Maars wanden tot leven, met het unieke concept van Maars Living Walls.
Maars is gefascineerd door de geweldige invloed die de omgeving kan hebben op de mens. Meer en meer wordt bekend over de stimulerende werking van de ruimte waarin mensen verblijven. In kantooromgevingen, in ziekenhuizen, in scholen, in hotels, op luchthavens, overal past Maars deze kennis toe vanuit haar ervaring met deze sectoren. Het resultaat? Maars Living Walls biedt unieke mogelijkheden om u één met uw omgeving te laten voelen en het beste uit uzelf te halen. Dit wordt bereikt door op een slimme manier akoestiek, lucht, licht, geluid, kleur en beeld in de wanden te integreren. Door het gebruik van de laatste technieken ontstaan vernieuwende concepten die een leefomgeving creëren waardoor u geïnspireerd raakt, beter presteert en zich veilig voelt.

Geschiedenis
De oorsprong van Maars ligt in een grachtenpand in Amsterdam, vlak na de Tweede Wereldoorlog. Hier begon de heer L. Maars sr. (1910 – 1995) in 1946 met vier medewerkers de fabricage en verkoop van TL verlichtingsarmaturen. Al snel groeide het bedrijf uit dit pand. In 1960 verhuisde Maars naar een ruime locatie aan de Deventerweg in Harderwijk. In de jaren ‘60 werd het productenpakket uitgebreid met systeemplafonds, Styleline systeemwanden en klimaatbeheersingsystemen. Zo ontstond een volledig pakket van licht, lucht, wanden en plafonds. Het succes hiervan leidde tot verdere uitbreiding van de activiteiten. In 1974 werd in de nieuwe productiehal aan de Newtonweg gestart met de productie van profielen, de basis voor de wanden en plafonds. Het werd nu zelfs interessant om activiteiten in het buitenland te ontplooien.

De heer Maars junior werd directeur/eigenaar in 1979. In deze periode is Maars opnieuw gaan groeien. Op het juiste moment werd het assortiment van producten uitgebreid en aangepast. Alle productieactiviteiten waren op dat moment geconcentreerd aan de Newtonweg.

Sinds 1998 is Maars één geheel, door de samenvoeging van Maars Productie met Handel, Projecten en stafafdelingen (behalve P&O) van de Holding (voorheen aan de Deventerweg). De oppervlakte van de totale productiehal is gegroeid naar 40.000 m2.
In 2001 vond een Management Buy-out plaats van Maars Lichtsystemen. In hetzelfde jaar nam Saint-Gobain de plafondactiviteiten (API) over van Maars. Vanaf die tijd richt Maars zich volledig op de systeemwanden.
Maars Nu
Al meer dan 65 jaar ontwikkelt, produceert, verkoopt en monteert Maars flexibele indelingen voor de utiliteitsbouw zoals kantoren, scholen, universiteiten, ziekenhuizen, vliegvelden, hotels, showrooms en andere gebouwen. Het leveringsprogramma bestaat uit de hele ‘binnenschil’ van een gebouw, toepasbaar in een flexibel concept. Alle scheidingswanden zijn eenvoudig demontabel en verplaatsbaar. Maars focust zich op de integratie van functionaliteiten in de systeemwanden en biedt zo een totaaloplossing.

Productontwikkelingen
Tot de jaren ’90 voerde Maars alleen het product Styleline als systeemwand. Om het pakket verder uit te breiden werd in 1992 Intersign overgenomen. Dit bedrijf stond in de bouwwereld bekend om haar esthetisch en kwalitatief hoogwaardige metalen wanden, deuren en kozijnen. Als volgende uitbreiding werd in ’94 – ’95 de productlijn Metaline geïntroduceerd. Belangrijke mijlpalen van zowel esthetische als technische vernieuwing waren in 2000-2001 de productlijn String en vervolgens in 2005 String2, in 2008 Glassline, in 2009 Panorama en in 2013 La Linea. Deze laatste verbazend elegante nieuwe lijn met ‘all-glass-look’ is door Maars in samenwerking met een internationaal toonaangevend architectenbureau ontwikkeld.

Wereldwijd toonaangevend
Maars is in ruim 45 landen actief en heeft over de hele wereld een netwerk van geselecteerde dealers. Zo wordt de hoogste kwaliteit en de beste service gewaarborgd. 70% Van de omzet wordt geëxporteerd naar het buitenland. De internationale organisatie heeft alle disciplines in eigen huis: productontwikkeling, productie, montage en after sales.

Adres: http://www.maarslivingwalls.nl/
Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres