Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Manager Inkoop Algemeen

Manager Inkoop Algemeen 
Vacatureformulier-id 1368

Heb jij stevige inkoopervaring bij de overheid of een speciaal sector bedrijf? En ben je goed op de hoogte van het aanbestedingsrecht? Heb je zin om samen met de unitmanager inkoop de afdeling inkoop bij Gasunie nog verder te professionaliseren? Vind je het leuk om mensen te coachen en te leren hoe zij een goede inkoper en/of inkoopcoördinator kunnen zijn? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Vanuit de inkooporganisatie lever je zo een bijdrage aan het realiseren van de centrale doelstellingen van Gasunie. Mede onder invloed van de energietransitie ontwikkelen wij ons tot een flexibele wendbare organisatie. Dit maakt onze centrale doelstellingen ambitieus en jouw rol als inkoper extra uitdagend.

Waar ga je werken?
Je standplaats is Groningen.

Wat ga je doen?
Als manager inkoop leid je een afdeling van +/- 10 mensen binnen Gasunie op het gebied van diensten, ICT en energie. Naast de inkopers vallen ook het secretariaat en het functioneel beheer van ons inkoopsysteem SAP Ariba binnen deze afdeling. Met dit team zorg je ervoor dat jullie elke dag met plezier en professionaliteit een bijdrage leveren aan de inkoopdoelstellingen van Gasunie. Daarbij ben je met het team het middelpunt tussen de externe leveranciers en onze interne klanten. Je kan tegenstrijdige belangen op een prettige manier bij elkaar brengen.

Jaarlijks koop je samen met dit team voor meer dan 300 miljoen euro in. Daarbij handel je in lijn met het aanbestedingsrecht en ben je uit op een goed prijs/kwaliteit verhouding. Je zorgt als manager van deze afdeling voor een werkomgeving waarin iedereen collegiaal samenwerkt en uitgedaagd wordt om zichzelf te ontwikkelen. Je voelt goed aan waar je leden van het team op dat moment het meest behoefte aan hebben.

Over Gasunie en de afdeling
Wij zijn Gasunie: een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Jaarlijks stroomt ongeveer 125 miljard kubieke meter aardgas door ons netwerk, bijna een kwart van het totale gasverbruik in de Europese Unie. We zijn het eerste Europese gastransportbedrijf met een grensoverschrijdend netwerk. Dat bestaat uit ruim 15.500 kilometer pijpleidingen in Nederland en Duitsland, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen, honderden installaties en ongeveer 1.300 gasontvangstations.

De unit inkoop van Gasunie bestaat uit de afdeling operationele inkoop (+/- 23 mensen aangestuurd door de unitmanager) en de afdeling algemene inkoop. Je rapporteert aan de unitmanager inkoop.

Wat vragen we?

 • Wowerk– en –denkniveau.
 • Je hebt een relevante en meerjarige inkoopervaring bij een aanbestedende dienst bij overheid en/of speciaal sectorbedrijf.
 • Je hebt ervaring met het coördineren/aansturen van inkopers/medewerkers.
 • Je bent een coach die mensen goed aanvoelt en mensen verder helpt in hun ontwikkeling.
 • Je verbindt mensen en afdelingen.
 • Je bent zakelijk wanneer dat moet.

Wat bieden we je?
Een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit.

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum jaarsalaris van de schaal is circa € 87.300,-.
 • Een contract voor bepaalde tijd (voor een periode van 2 jaar).
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand.
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 20 november je cv en motivatie in via het online sollicitatieformulier de website van Gasunie. Op 22 november laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken die op 29 november plaats gaan vinden in Groningen. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met Bas Barten, 06 1100 5241. Of kijk voor meer informatie over de organisatie op www.gasunie.nl/werken-bij-gasunie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres