Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verzorgt in Nederland de opvang en begeleiding van vreemdelingen. Het COA heeft te maken met een enorme fluctuatie in de behoefte aan opvang en moet daarin direct kunnen meebewegen. Daarbij speelt inkoop een essentiële rol. NEVI bericht hierover.

Ramesh Mangal, hoofd inkoop bij het COA, legde aan NEVI uit dat het COA vaak niet aansluit bij de reguliere inkoop van het Rijk omdat het COA in tegenstelling tot andere rijksorganisaties een 24/7-bedrijf is. Daarbij moet het COA volgens bestuurder Peter Siebers altijd ‘klaar zijn om te wenden’.

Spiegel voorhouden
Flexibiliteit is erg belangrijk gezien de grillige patronen van het COA. Hierin moeten leveranciers mee kunnen bewegen, wat veel vraagt van beide kanten. Sydney Osnabrug, contractmanager externe inhuur, verwacht hierbij ongevraagd advies van leveranciers en dat zij het COA een spiegel voorhouden. “Die ruimte geven wij ook vanuit COA.” Bij de inkoop van het COA gaat het om veel meer dan alleen financiën, bijvoorbeeld ook om specialistische beveiliging, kwaliteit van leven voor bewoners, zingeving en maatschappelijke impact.

Het volledige interview met Ramesh Mangal kun je op de website van de NEVI vinden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres