Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Plant Buyer / Inkoper

Ben jij in staat om als inkoper toegevoegde waarde te leveren op kosten, kwaliteit en zekerheid van toelevering? Dan is dit een zeer leuke, uitdagende rol voor je!

Wat ga je doen?
In deze rol van Plant Buyer ben je een veelzijdig specialist. Je hebt direct contact met de werkeenheid en zit je fysiek op een locatie in IJmuiden. Een verantwoordelijke rol waarbij je je als Plant Buyer vooral bezig houdt met het afsluiten van de diverse (raam)contracten voor Maintenance Services. Jij verzorgt het contactproces en bent single point of contact. Je aandacht varieert van kleine eenmalige onderhoudscontracten tot meerjarige investeringsprojecten die onderdeel zijn van het Capex programma met een spend tot 5 miljoen. Jij fungeert als aanspreekpunt voor de one off activiteiten, die buiten de regulieren contracten vallen.

Als Plant Buyer zijn dit onder andere je taken:

 • Het beoordelen van de specificaties en eisen van de eindgebruikers en deze vertalen in een inkoopadvies en inkoopplan.
 • Het starten, begeleiden, uitvoeren en implementeren van aanbestedingstrajecten (o.a. Ariba veilingen).
 • Het aanvragen van offertes bij geselecteerde leveranciers.
 • Het onderhandelen en het opstellen van orders en contracten met leveranciers.
 • Het borgen van relatiemanagement, zodat strategische keuzes gemaakt worden in de samenwerking met leveranciers.
 • Het monitoren en verbeteren van de prestaties van de leveranciers.
 • De afhandeling van meerwerk en claims in nauw overleg met je opdrachtgever.
 • In samenwerking met andere stakeholders ontwikkel je het langere termijn inkoopbeleid. Hierdoor draag je bij aan het bereiken van de doelstellingen van de totale procurement organisatie en de verbeteringen die wij nastreven.
 • Herken jij jezelf hierin?
  Dit is een interessante technische inkoopfunctie waarin je je onderhandelingsvaardigheden zeker kwijt kunt, daarom vragen we wel wat van je:
 • Je hebt een afgeronde technische HBO opleiding, eventueel aangevuld met NEVI 1en 2 en/of je hebt de bereidheid tot het volgen van relevante opleidingen.
 • Je hebt 2-3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
  •   Je hebt aantoonbare affiniteit met installatieonderhoud en techniek in het algemeen.
  •    Je bent gewend om zelfstandig in aanbestedingsprojecten met verschillende disciplines en belangen te werken.
  •    Ervaring met projectmanagement (Prince 2) en veranderingstrajecten is een pre.
  •    Je bent in staat contacten op alle niveaus te onderhouden om op zowel tactisch als strategisch niveau te praten over bestaande en nieuwe contracten
  •    Je kunt mensen bewegen, bent een vlotte verschijning, je bent flexibel, resultaatgericht en analytisch ingesteld. Je ben in staat om in een zeer dynamische omgeving te werken. Je kunt goed onderhandelen en anderen overtuigen.
  •    Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels.
  •    Affiniteit met SAP is een pré.

  Wat bieden wij jou?
  Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:
  •    Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
  •    Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen Tata Steel.
  •    Goede secundaire voorwaarden zoal een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2%.
  •    26 vakantiedagen en 11,5 ADV-dagen.
  •    Een eigen pensioenvoorziening.
  •    Een professioneel team van collega’s.
  •    Flexibele werktijden en een goede werk/privé balans.
   
  Wat is je werkomgeving?
  De afdeling waar de functie deel van uitmaakt valt binnen Tata Steel Europe in de Group Procurement en is verantwoordelijk voor een efficiënte en effectieve inkoop van goederen en diensten zodat een optimale prijs-kwaliteitverhouding wordt bereikt, rekening houdend met de haalbaarheid van de wensen binnen de gebruikersgroepen. Afhankelijk van de aard van goederen en diensten worden deze centraal via leadbuying of lokaal ingekocht. De verschillende inkoopteams zijn daarnaast geografisch ingedeeld naar de locaties van de productiehubs. In totaal bestaat het team uit 10-12 man. Je rapporteert aan de teamleader Plant Buyers.

  Over Tata Steel
  Tata Steel Europe is een van de grootste staalproducenten van Europa, met staalbedrijven in Nederland en het Verenigd Koninkrijk en productievestigingen in heel Europa. Wij leveren hoogwaardige staalproducten aan veeleisende marktsectoren, waaronder de automobielindustrie, bouw-, energie- en verpakkingssector, producenten van hijs-, mijnbouw- en grondverzetmachines en de lucht- en ruimtevaartindustrie. Wij willen voorop lopen in wat we doen en werken daarbij actief samen met onze klanten om nieuwe staalproducten te ontwikkelen, die hen concurrentievoordeel opleveren.

  Bij Tata Steel werk je in een technische productieomgeving met een rijke historie en krijg jij de gelegenheid om het verschil te maken. We vragen je slimme dingen te doen en verantwoordelijkheid te nemen. Met de eigen Tata Steel cao bieden wij je een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Niet voor niets is Tata Steel al jaren één van de beste industriële werkgevers van Nederland. Onze cultuur is open, direct en sociaal wat zich vertaalt in een prettige werksfeer waarbij het behalen van resultaten belangrijk is.

  De Tata Steel Group is een van de grootste staalproducenten ter wereld, met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 28 miljoen ton staal en 75.000 medewerkers wereldwijd, waarvan 10.000 in Nederland.

  Solliciteren of meer weten?
  Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct via deze link, vergeet niet om je motivatiebrief mee te sturen. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Erwin Beaufort, Corporate Recruiter Functions, telefoon 0251-497 751.

  Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

  Trefwoorden: Vacature, Fulltime, IJmuiden, Noord-Holland, inkoop, contract management, aanbestedingen, inkoopbeleid

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link