Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Senior Inkoper

Hou je van afwisseling en wil je meerwaarde creëren voor onderwijs en onderzoek? Wil je werken voor de duurzaamste Universiteit ter wereld, meedenken over aanbestedingsstrategieën en zie je het als een uitdaging om samen met 12 ervaren collega’s aanbestedingen op een breed en complex terrein te realiseren? We bieden goede arbeidsvoorwaarden waaronder pensioenregeling, flexibele werktijden en volop mogelijkheden om vanuit huis te werken. Wie weet ben jij op zoek naar ons!

WIJ ZOEKEN
De vele activiteiten waarvoor je verantwoordelijk bent, leiden tot een beïnvloedbare spend van circa € 250 miljoen per jaar. De afdeling Inkoop hanteert daarbij de principes van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. WUR is leidend in diverse vraagstukken die op dit moment spelen zoals duurzame voedselproductie, voeding en leefomgeving. Alleen al de veelzijdigheid en diversiteit van inkoopopdrachten waar je in de organisatie aan werkt, maakt het werkterrein van de inkopers zeer bijzonder. Je zet de interne behoefte van de klant voorop. Voor jou is “Kopen wat de business wil” richtinggevend maar niet bepalend. Deze variatie zorgt voor een uniek en zeer aantrekkelijk palet aan onderwerpen waar een standaard aanbestedingsaanpak niet altijd uitkomst biedt.

De functie inhoud

 • Je denkt mee over de te formuleren visie op in te kopen producten of diensten en ziet het uitvoeren van (Europese) aanbestedingsstrategieën als een interessante uitdaging;
 • Je geeft overtuigd advies aan directeuren en managers van de organisatieonderdelen met betrekking tot hun aankoopaangelegenheden.
 • Je regisseert inkoopprocessen en projecten waarbij jij jouw vakkennis op een creatieve en succesvolle wijze inzet om gezamenlijke doelen te realiseren.
 • Je signaleert externe (maatschappelijke) ontwikkelingen en inkooptrends, bespreekt die met collega’s en weet die binnen de organisatie te vertalen in bruikbare adviezen.

WIE BEN JIJ?
Jij bent als Senior Inkoper creatief en vernieuwend in denken en handelen en beschikt over een hands-on mentaliteit, een zelfverzekerde houding en je bent een betrokken persoonlijkheid. Je weet niet alleen waar de bal naar toe gaat, maar bent in staat het speelveld te beïnvloeden zonder aan de bal te zijn. Je beschikt over sterke analytische en probleemoplossende competenties en je schakelt gemakkelijk binnen een dynamische, snel veranderende omgeving. Je bent communicatief vaardig, resultaatgericht en behaalt resultaten.

 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en je brengt ruime aanbestedingservaring als bagage mee.
 • Je bent een professional met ondernemerszin die de toevoeging van waarde door de inkoopfunctie aantoonbaar weet waar te maken;
 • Je laat rechtmatigheid en doelmatigheid elkaar niet in de weg zitten;
 • Je beschikt over uitstekend zakelijk inzicht en het vermogen om interdisciplinair te denken en te handelen;
 • Je beleeft plezier aan het verbinden van verschillende belangen en durft de rol van luis in de pels op diplomatieke wijze op je te nemen;
 • Je cultureel bewustzijn en hoge mate van politieke sensitiviteit is goed ontwikkeld.

Wij bieden
Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:

 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken maximaal 204 extra vakantie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden een marktconform salaris van bruto min € 3.527 en max € 5.479 (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research. Deeltijdinvulling is bespreekbaar.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 16e achtereenvolgende keer is gekozen tot de “beste universiteit” van Nederland.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Pim van Benthem, Hoofd Inkoop, telefoon 0317-480028: of per e-mail: [email protected]

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Gert Kreeft, Manager HR, telefoon 0317-481139, of per email: [email protected]

Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatiebutton bij deze vacature zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.

Deze vacature staat open tot en met maandag 19 september 2022

De eerste sollicitatiegesprekken willen wij plannen in de week van 25 september 2022

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusiviteits pagina.

Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.

Wij zijn
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link