Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Senior Inkoper Services

Locatie: Groningen

Als senior inkoper heb je in jouw portfolio straks een grote diversiteit aan onderwerpen waaronder ICT (software en telecommunicatie), leasing en HR. In deze functie ben je business partner voor de teams/afdelingen waarvoor je trajecten begeleidt en heb je daarnaast veel en op niveau contact met externe partijen.

Vanuit de inkooporganisatie lever je zo een bijdrage aan het realiseren van de centrale doelstellingen van Gasunie. Mede onder invloed van de energietransitie ontwikkelen wij ons tot een flexibele wendbare organisatie. Dit maakt onze centrale doelstellingen ambitieus en jouw rol als senior inkoper extra uitdagend.

Waar ga je werken?
Groningen.

Wat ga je doen als senior inkoper?

 • Je verwerft services zoals ICT, leaseauto’s, opleidingen, verzekeringen etc. voor de (middel)lange termijn.
 • Je ontwikkelt en implementeert inkoopstrategieën en je bouwt aan intensieve relaties met de interne- en externe business partners t.b.v. een zo goed mogelijke afstemming tussen interne behoefte en geleverde diensten.
 • In nauwe samenwerking met de interne business partners zorg je voor de realisatie van (Europese) aanbestedingen, de onderhandelingen en de totstandkoming van contracten.
 • Adviseren en begeleiden van contractmanagers in de business bij contract- en leveranciersmanagement.

Over Gasunie en de afdeling
Wij zijn Gasunie: één van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. We verzorgen het transport van aardgas en groen gas in Nederland en Noord-Duitsland. Jaarlijks stroomt ruim 125 miljard kubieke meter aardgas door ons netwerk.

Jij gaat werken in het team Services van de afdeling Procurement. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het totale proces van inkoopbehoefte tot en met levering op de werkplek. Binnen het team Services, dat bestaat uit 5 personen, heb je als senior inkoper een centrale rol en participeer je veelvuldig in (multidisciplinaire) projecten.

Wat vragen we?
Om als senior inkoper Services succesvol te zijn:

 • heb je een hbo- of wo-studie afgerond en heb je minimaal 3 jaar recente ervaring in een senior inkooprol op strategisch niveau;
 • heb je kennis van en affiniteit met ICT, bij voorkeur op het gebied van softwarelicenties;
 • heb je de opleiding NEVI II al succesvol afgerond;
 • zijn zaken als marktanalyse, Total Cost of Ownership, Europese aanbestedingsprocedures en onderhandelingsprincipes bekend terrein voor je;
 • ben je sterk in het doorgronden van complexe vraagstukken en vind je vaak een creatieve of innovatieve oplossing;
 • zijn je enthousiasme en je resultaatgerichte aanpak plezierig én aanstekelijk;
 • heb je in eerdere functies ook te maken gehad met stakeholdermanagement en was je hierin uiteraard, meestal, succesvol;
 • beschik je over uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal. Hierdoor weet je de praktische en juist onderbouwde en geanalyseerde vertaalslag te maken van businessbehoefte tot inkoopdoelstellingen;
 • verwachten we van een senior inkoper dat je visie hebt op je vak en je deze weet te vertalen naar een optimale bijdrage aan de organisatiedoelstellingen.

Wat bieden we je?
Een zelfstandige rol als senior inkoper met een breed pakket aan diensten/onderwerpen waarvoor jij de inkoop verzorgt. Je gaat werken in een complexe organisatie die volop in transitie is. Daarnaast bieden wij een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt. Het midden van de schaal is ca. € 60.000,- bruto op jaarbasis (12 maanden);
 • in eerste instantie een jaarcontract met een optie tot verlenging met een jaar of voor onbepaalde tijd;
 • een goede pensioenregeling en een vaste 13e maand;
 • een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Wil je solliciteren naar de vacature van inkoper?
Stuur dan voor 22 november je cv en motivatie in via het online sollicitatieformulier op de website van Gasunie. Gebruik je motivatiebrief om beknopt je plan van aanpak voor dit inkooptraject te beschrijven; hoe overtuig je ons om jou aan te nemen voor deze positie?

Rond 24 november laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op donderdagochtend 30 november in Groningen. Na maximaal 3 dagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek. Het arbeidsvoorwaardengesprek voeren we indien nodig op 8 december.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Alexander Vink 06-1100 5933. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.gasunie.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres