Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Senior Kostenadviseur

Senior Kostenadviseur
Dordrecht, 36 uur per week

Ben jij een ervaren kostenadviseur of klaar om de vervolgstap te maken, dan komen wij graag met jou in gesprek. Wil jij jouw technische- en adviesvaardigheden inzetten voor uitdagende projecten, lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Als Senior Kostenadviseur ben jij de expert op het gebied van realisatiekosten van projecten in openbare ruimte. Kostenkennis van de vakdiscipline constructieve waterbouw is een pre. Je bent door jouw opgedane technische kennis de adviseur bij diverse projecten.

Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van kostendeskundigheid binnen het IBD. Je coacht hierbij ook je directe collega's in jouw team.

En dat is nog niet alles, als senior kostenadviseur ga je ook aan de slag met:

 • Het opstellen van begrotingen in alle fasen van civieltechnische projecten en uitbrengen van adviezen hierover.
 • Advisering en begeleiding op het gebied van aanbestedingen en contractvormen in de GWW-sector.
 • Beoordelen van aanbiedingen en inschrijvingen van civieltechnische projecten.
 • Je gaat risicoanalyses op projecten uitvoeren en begeleiden.
 • Ontwikkelen van kentallen ten behoeve van grootschalige gebiedsontwikkelingen in de Drechtsteden.
 • Onderhouden van een positieve samenwerkingsrelatie met het grondbedrijf en de planeconomen binnen de Drechtsteden.
 • Je expertise inbrengen in de verschillende werkgroepen van het IBD en de gemeente Dordrecht.

Wat neem je mee?
Wij zien al de prestaties die wij leveren als teamprestaties. Een goede teamspirit staat daarbij voorop. Dit vraagt om een open cultuur waarin je persoonlijk en transparant communiceert. Je bent proces- en resultaatgericht. Kwaliteits- en klantgericht werken heb je hoog in het vaandel staan. Je bent communicatief zeer vaardig.

Daarnaast beschik jij over:

 • Een afgeronde hbo- of academische opleiding in civieltechnische richting.
 • Zeven tot tien jaar werkervaring in een soortgelijk functie.
 • Coachende vaardigheden.
 • Ervaring met het werken in projecten en werkwijze van projectmatig creëren.
 • Kennis van contractvormen binnen de GWW-sector: RAW, UAV(GC), Bouwteam.
 • Bekendheid met uitganspunten en werkwijze ISO/KAM/VCA.
 • Kennis van MKI (Milieu Kosten Indicator), berekeningen met DuboCalc zien wij als een welkome aanvulling.

Waar kom je te werken?
Het Ingenieursbureau Drechtsteden is hét regionale ingenieursbureau voor (semi-)overheidsinstellingen in de Drechtsteden. Wij zijn een publiek ingenieursbureau dat staat voor het publieke belang op de complexe markt van de civiele techniek. De circa 100 medewerkers van het Ingenieursbureau Drechtsteden kennen de regio. Zij zetten hun kennis en ervaring in bij het ontwerp, de technische voorbereiding en de uitvoering van projecten.

Het IBD richt zich op civieltechnische projecten. De organisatie structuur kenmerkt zich als een matrixorganisatie met projectteams langs de verticale as en de technische disciplines langs de horizontale as. De technische disciplines worden sterk benadrukt in de volgende thema's; 3D ontwerpen en modelleren, klimaatadaptatie en klimaatbestendig ontwerpen, circulair ontwerpen en materiaalgebruik en data gestuurd werken.

Het IBD is gecertificeerd volgens het kwaliteitssysteem ISO 9001: 2015. Kwaliteitsdenken en het zoeken naar en borgen van kwaliteitsverbeteringen is goed in de organisatie geworteld. Het IBD wordt ondersteund door een eigen bedrijfsbureau. De samenwerking tussen de medewerkers is zeer open en collegiaal.

Wat bieden we jou?
Uitdagende verantwoordelijkheden in een dynamische regionale overheidsorganisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

 • Een werkweek van 36 uur (fulltime) met een salaris van maximaal € 5.169,- (salarisschaal 11, cao sgo) bruto per maand.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Bevalt het van beide kanten, dan krijg je bij ons daarna een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB-budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • Opbouw pensioen via ABP.
 • Plaats- en tijdonafhankelijk werken.

Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen er samen met jou voor dat jouw talent optimaal benut wordt, zodat je het beste uit jezelf haalt!

Solliciteren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Neem dan contact op met Joris van de Looij, directeur IBD, via 06-51033652. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.werkenbijdrechtsteden.nl/onze-organisatie.

Solliciteer direct op deze mooie functie! Vul het sollicitatieformulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet.

Voldoe je nog niet helemaal aan het gevraagde profiel en denk je dat je wel kan, ook dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet. Wij maken graag werk van jouw volgende stap.

Goed om te weten; wij vragen van al onze medewerkers een recente verklaring omtrent gedrag.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres