Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Sourcingmanager

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de digitale overheid? Ben jij iemand die van uitdagingen houdt en zich graag in complexe onderwerpen verdiept? Kom dan bij Logius werken! Werken bij Logius is uitdagend – niet alleen omdat Logius de digitale dienstverlener van de Nederlandse overheid is en verantwoordelijk is voor essentiële diensten zoals DigiD, maar ook omdat wij als organisatie volop in beweging zijn.

Beschik je over de juiste kennis en ervaring dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Wat ga je doen?

Sourcingkansen optimaal benutten: daar krijg jij energie van. Als sourcingmanager bij Logius in Den Haag zet je jouw ondernemerschap in om ons sourcingbeleid vorm te geven én te implementeren. Zo heb je een belangrijke rol in het toegankelijk maken van de digitale overheid voor iedereen in Nederland.

De IT-omgeving van Logius verandert snel. Als regie-organisatie voeren we niet alle werkzaamheden zelf uit. Daarom zijn nauwe samenwerkingsverbanden met andere organisaties essentieel. En dat is waar jij jouw expertise inzet. Je schept het kader en de richtlijnen voor het beleid dat je zelf opstelt, beheert en uitvoert. Binnen dit kader werk je de sourcingstrategie uit. Je evalueert de praktijkervaringen en de organisatie- en marktontwikkelingen om het sourcingkader up-to-date te houden. Jouw doel? Ervoor zorgen dat de door jou opgestelde strategie van waarde blijft voor onze dienstverlening.

Ook werk je samen met collega’s van de afdeling Portfolio-ontwikkeling aan de verdere organisatieontwikkeling van Logius en het team. Wij werken als organisatie op de agile/SAFe-werkwijze. Daarbij is voor jou een strategische sourcingfunctie op bestuurlijk terrein weggelegd. Jij bent thuis in de agile werkwijze en weet hier vanuit sourcing slim op in te spelen.

Je komt terecht in een dynamische omgeving; onze organisatie is continu in beweging en we krijgen aandacht vanuit de politiek en de media. Binnen deze functie werk je bovendien veel samen met zowel private als publieke partijen. Als sourcingmanager met ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving voel jij feilloos aan wat er speelt bij deze stakeholders. Deze inzichten neem je mee in de besluitvorming en het advies over het sourcingbeleid.

Hier ga je mee aan de slag

 • Je onderhoudt en coördineert de sourcingkalender. Hier staan alle strategische sourcingobjecten voor de organisatie op.
 • Je werkt vraagstukken uit tot een sourcingstrategie. Deze strategie vormt de basis voor de eventuele in- of aanbesteding en transitie.
 • Je neemt de regie, coördinatie en uitvoering van het sourcingbeleid onder jouw hoede. Daarbij horen ook de levering van producten en diensten en de voorstellen voor de besluitvorming over sourcing.
 • Je draagt bij aan de rijksbrede standaarden voor sourcing.

Functie-eisen

Herken jij jezelf hierin?

Jij bent een snelle, analytische denker die graag de handen uit de mouwen steekt. Dankzij jouw proactieve houding spot je trends en ontwikkelingen op het gebied van sourcing altijd als eerste. Zie je kansen voor het sourcingbeleid van onze organisatie? Dan vertaal je deze naar praktische oplossingen. Hiervoor doe je ook graag een beroep op de kennis van collega’s. En wat er ook gebeurt: je houdt altijd het resultaat voor ogen.

Verder vragen we het volgende van je:

 • Je hebt een wo-opleiding afgerond en minimaal drie jaar ervaring als sourcingmanager of strategisch inkoper, bij voorkeur in een overheidsomgeving.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de digitale dienstverlening van de overheid (e-overheid) en de generieke digitale infrastructuur.
 • Je bent bekend met agile/SAFe-werken in relatie tot sourcing en hebt ervaring met de regelgeving rond Europese aanbestedingstrajecten.
 • Je kunt goed adviseren op tactische en strategisch niveau en jouw ideeën zowel mondeling als schriftelijk overtuigend verwoorden.
 • Je schakelt gemakkelijk tussen verschillende werkzaamheden en laat je niet snel van je stuk brengen.

Competenties

 • klantgericht (kerncompetentie Logius);
 • resultaatgericht (kerncompetentie Logius);
 • omgevingsbewust (kerncompetentie Logius);
 • samenwerken (kerncompetentie Logius).

Specifiek voor deze functie zijn daarnaast de volgende competenties gewenst:

 • Overtuigingskracht;
 • Analyserend vermogen;
 • Plannen en organiseren;
 • Innovatief handelen;
 • Proactieve houding en positieve instelling.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 13

Maandsalaris: Min €4.551 – Max. €6.786 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 1 jaar

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36


Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Solliciteren?

Logius nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link