Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Strategisch inkoopadviseur

Strategisch inkoopadviseur
Haarlem, 32 – 36 uur

Gaat het binnen de provincie Noord-Holland om het aanbesteden van complexe werken, diensten en leveringen, dan ben jij als strategisch inkoopadviseur aan zet. Je adviseert het management en je collega’s over trajecten die impact hebben op de organisatie, samenleving en politiek. Kom jij het inkoopbeleid op tactisch en strategisch niveau ontwikkelen en ons Inkoopteam versterken?

Jouw baan
Jij focust op complexe Europese aanbestedingen tot zeer complexe meervoudige onderhandse aanbestedingen waar bijvoorbeeld meerdere directies en stakeholders bij zijn betrokken. Denk aan de aanleg van een nieuwe snelweg, waarbij je schakelt met meerdere gemeenten. Of aan adviesdiensten voor zowel de directie Beleid als de directie Beheer & Uitvoering. Vaak spelen er tegengestelde belangen. Dan ben jij er om de gevoeligheden te onderkennen en glad te strijken. Je gaat met de verschillende partijen in gesprek, adviseert over de opties en geeft richting aan het aanbestedingstraject. Gaat het om het afstemmen van de inkoopbehoefte, dan heb jij de regie.

Met jouw strategische inbreng versterk je de positie van het Inkoopteam binnen de organisatie. Zo adviseer je het lijnmanagement en je collega’s bij complexe ontwikkelings- en veranderingsprocessen op het gebied van inkoop en aanbesteden en de bijbehorende besluitvormingsprocessen. Ook ontwikkel je inkoopstrategieën en ontwikkel en implementeer je, samen met collega’s, het inkoopbeleid voor de provincie Noord-Holland.

Tegelijkertijd steek je in de inkooptrajecten ook zelf de handen uit de mouwen. Denk aan het schrijven van een leidraad voor een aanbesteding, het op TenderNed beantwoorden van vragen uit de inlichtingenronde of het voorzitten van een consensusbeoordeling. Wat werken bij de provincie voor inkoopprofessionals nog meer zo interessant maakt, is dat we stevige ambities hebben als het gaat om circulair inkopen, duurzaamheid en social return. Jouw innovatieve ideeën hierover zijn van harte welkom.

Dit bieden wij

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.996,- en € 5.708,87op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris dat je kunt inruilen voor onder meer vrije dagen of dat je kunt laten uitbetalen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga je werken
Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Van relatief kleine projectinkopen tot zeer complexe Europese aanbestedingen; jij en je zeventien collega’s van het zelfsturende Inkoopteam weten steeds de beste oplossingen te vinden voor onze interne opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Wat ons team kenmerkt? Werkplezier. En de gezamenlijke trots als we een mooi resultaat hebben bereikt. Want succesvol aanbesteden, dat is wat ons betreft een teamprestatie. We hebben oog voor elkaar, maken gebruik van elkaars expertise en verstaan de kunst – juist ook in deze tijd waarin we veel thuiswerken – om nieuwe collega’s zich snel te laten thuis voelen. We ontmoeten elkaar elke twee weken online in het teamoverleg, en ook tussendoor zijn er verschillende meetings, bijvoorbeeld het adviseursoverleg of informele bijeenkomsten om persoonlijke zaken te bespreken.

Dit ben jij

 • Een stevige gesprekspartner en adviseur die sterk is in onderhandelen en overtuigen.
 • In staat om de verschillende bedrijfsvoeringproducten, -diensten, -beleid en -processen, en nieuwe ideeën en concepten inhoudelijk toe te lichten.
 • Goed in het bouwen en onderhouden van een in- en extern netwerk.
 • Organisatiesensitief: je bent je ervan bewust dat je in een politiek-bestuurlijke organisatie werkt en je hebt inzicht in de organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhangen in brede context.
 • Initiatiefrijk, verantwoordelijk en altijd gericht op een goed eindresultaat.

Verder heb je:

 • Academisch niveau en een relevant diploma, bijvoorbeeld richting bedrijfseconomie, bedrijfskunde, master inkoop of NEVI 3, aanbestedingsrecht of contractrecht.
 • Minimaal zeven jaar ervaring in een soortgelijke functie in een complexe (publieke) organisatie.
 • Gespecialiseerde en brede kennis van inkoop- en aanbestedingsprocessen en bijbehorende aandachtsgebieden, inkooptechnieken en instrumenten en de relevante wet- en regelgeving.

Word onze nieuwe collega
Stuur voor 1 februari 2021 je motivatie en cv naar solliciteren@noord-holland.nl onder vermelding van vacaturenummer CZ-SI-6412-1. Solliciteren kan ook via het online sollicitatieformulier. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Jan Willem Boom, manager Inkoop en Subsidies, via 06 – 31688021. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten
Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor een baan bij de provincie is een verklaring omtrent het gedrag (VOG) vereist.

Wij zoeken 2 inkoopadviseurs, er is reeds 1 gerede kandidaat.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres