Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

tactisch inkoper

tactisch inkoper

Ben jij een inkoopprofessional met een brede kennis van het vakgebied en ervaring met de uitvoering van (complexe) Europese Aanbestedingen? Dan zoekt de Dienst Verwerving van de politie jou!

Locatie(s): Odijk, Rotterdam

Organisatieonderdeel: Politiedienstencentrum

Vakgebied(en): Facility, Finance

Niveau: HBO

Wat ga je doen?

Aanbestedingen binnen de politie worden projectmatig aangepakt. Als tactisch inkoper werk je intensief samen in het projectteam met de producten- en dienstenmanager als projectleider. In uitvoerige marktconsultaties worden behoefte en aanpak en inkoopstrategie met marktpartijen besproken. Je voert zelfstandig lichte en zwaardere aanbestedingsprojecten uit zoals Europese aanbestedingen. Daarnaast ondersteun je de strategisch inkoper bij complexe aanbestedingen. Je schrijft objectieve en transparante leidraden tot inschrijving en voert marktanalyses uit. Je vertaalt de klantbehoefte naar een objectieve en begrijpelijke formulering voor de markt. Het beoordelen van offertes en het zorgen voor de totstandkoming van een contract behoort eveneens tot jouw taak. Vanuit jouw inkoopexpertise zie je toe op de rechtmatigheid en doelmatigheid van het inkoopproces. Door actieve en tijdige betrokkenheid bij het ontstaan van een inkoopvraag, kun je adviseren, risico’s en kansen signaleren en oplossingen en maatregelen aandragen. Je onderhoudt de relatie met overige projectleden en hebt inzicht in de standpunten en belangen van deze collega’s. Je coacht actief inkopers op kennis en vakbekwaamheid en hebt een actieve rol in de kennisontwikkeling. Je neemt daartoe actief deel aan kennissessies, kennisteams of kwaliteitskringen.

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij de Dienst Verwerving waar circa 190 gedreven professionals werken in de verwervingssectoren operatiën, bedrijfsvoering of informatievoorziening. Binnen deze sectoren zijn categorieën van producten en diensten verdeeld, zodat wij het primaire en ondersteunende politieproces zo goed mogelijk kunnen faciliteren. We worden hierbij ondersteund door het Team Informatie, Analyse & Toetsing. De dienst werkt verspreid over diverse PDC-locaties in het land en koopt voor ca. € 2 miljard per jaar in. Verwerven voor de politie is boeiend; veel producten en diensten die wij inkopen dragen direct bij aan de veiligheid van Nederland

Collega’s van de politie hebben dagelijks te maken met de producten en diensten die de Dienst Verwerving inkoopt. Beeldschermen, software, voertuigen, bureaus, uniformen en uitrusting, opleidingen of koffie zijn maar een paar voorbeelden van de verschillende producten die door ons worden aanbesteed. De Dienst Verwerving heeft tot doel dat de collega’s hun werk goed kunnen doen met de producten en diensten die de dienst inkoopt. Dat is geen eenzijdig proces, want de best passende producten en diensten verwerven we samen. Met alle collega’s, de gebruikers, werken we blijvend aan het aanbod van producten en diensten. Zo helpen wij mee om goed politiewerk mogelijk te maken. Het is onze ambitie om met gedreven professionals snel, geruisloos en haarscherp in te zetten op het verwerven van duurzame producten en diensten. Zodat collega’s hun werk zo goed mogelijk kunnen doen.

Wie ben jij?

Jij hebt een goed beeld van je rol en positie binnen het aanbestedingsproces. Je legt verbinding met de voor jou relevante stakeholders binnen het aanbesteding- en inkoopproces. Je weet op een heldere wijze de behoeftestelling te vertalen in de inkoopdocumenten. Dat betekent dat van jou een leergierige en open houding verwacht wordt. Je wilt jezelf verder ontwikkelen binnen het inkoopvak en neemt actief deel aan kennissessies en kwaliteitskringen. Je werkt zorgvuldig en staat open voor collegiale input van producten- dienstenmanagers, collega inkopers en de toetser(s).

Je bent een inkoopprofessional met een brede kennis van het vakgebied en een brede kijk op de ontwikkeling van inkoop binnen grote organisaties. Daarnaast beschik je over:

 • een hbo-diploma;
 • een afgeronde Nevi-1 opleiding of vergelijkbaar en bent bereid om een Nevi-2 opleiding of vergelijkbaar te volgen;
 • aantoonbare ervaring met de uitvoering van (complexe) Europese Aanbestedingen en actuele kennis van het Europese aanbestedingsrecht;
 • ervaring met het werken in projectteams.

Wat wij bieden

Er is ruimte voor 5 fte. Het betreft functies voor 36 uur per week voor verschillende sectoren op diverse locaties.

 • (4 fte) Informatievoorziening in Odijk
 • (1 fte) Operatiën in Rotterdam

De Dienst Verwerving heeft als hoofdstandplaatsen Rotterdam, Zwolle, Odijk en Apeldoorn. Maar je zult je werkzaamheden uitvoeren op verschillende locaties in het land.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.502,- en maximaal € 5.228,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein facilitair.

Interesse?

Bel of mail als je meer informatie over de functie wilt hebben met:

Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 – 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 10 september 2020 via de ‘Solliciteer‘ button.

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek (lang) kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres