Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

De functieIs inkoop je vak? Door stijgende kostenniveaus in de UMC’s neemt het belang van professionele inkoop steeds verder toe. Als teamleider contract- en leveranciersmanagement ben je verantwoordelijk voor contract- en leveranciersmanagement in het LUMC. Je geeft leiding aan een team van vijf contractmanagers en een contractbeheerder. Je bent verantwoordelijk voor de planning van werkzaamheden en bewaakt de voortgang én de kwaliteit daarvan. Als teamleider onderhoud je verder het contact met de interne klanten. Je signaleert mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren en adviseert gevraagd en ongevraagd over contractmanagement, besparingen en beleid.
Het profielJe bent een doortastende en besluitvaardige collega die:• minimaal beschikt over hbo+ werk- en denkniveau;• een relevante bedrijfseconomische of juridische opleiding heeft afgerond;• minimaal 4 jaar leidinggevende ervaring heeft in een contractmanagement of inkoopfunctie in een complexe organisatie;• aantoonbaar kennis heeft  van en ervaring met contract- en leveranciersmanagement;• beschikt over een klantgerichte werkhouding en een hands-on-mentaliteit;• uitstekende communicatieve vaardigheden heeft.
Het aanbodJe werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor  één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 4.917,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11, CAO UMC). 
Werken bij het LUMC Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De afdeling Inkoop vervult een centraal coördinerende, adviserende en uitvoerende rol op het gebied van Initiële Inkoop, Contract- en Leveranciersmanagement en Operationele Inkoop. Als teamleider contract- en leveranciersmanagement rapporteer je aan de manager Inkoop.
Meer informatieDe uitgebreide vacaturetekst kun je vinden op www.lumc.nl/vacatures. Daarnaast kun je contact opnemen met Astrid Westerman, interim manager afdeling Inkoop, telefoon 071 526 27 29. Voor deze functie zullen wij referenties opvragen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
SolliciterenWil je solliciteren, vul dan uiterlijk 25 maart 2018 ons sollicitatieformulier in. Je kunt ook direct solliciteren via www.lumc.nl/vacatures.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres