Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Persoonsgegevens burgers Stein onbedoeld op Tenderned

De persoonsgegevens van 332 inwoners uit het Limburgse Stein hebben bijna een jaar lang onbedoeld op TenderNed gestaan. Het ging om privacygevoelige informatie als naam, geboortedatum en burgerservicenummer. De informatie is inmiddels van de website verwijderd en de betrokken inwoners zijn ervan op de hoogte gesteld. Dat meldt De Limburger.

De persoonsgegevens waren te vinden in een bijlage van een document voor het aanbesteden van de verstrekking van hulpmiddelen en de levering van service. Het ging om de gegevens van WMO-cliënten in de gemeente Stein. Gegevens als hun naam, adres, woonplaats, geboortedatum, burgerservicenummer en aangevraagde hulpmiddelen waren te zien in een Excelbestandje op TenderNed.

Informatie verwijderd
TenderNed heeft de informatie inmiddels van haar site gehaald. Ook heeft gemeente Stein vijf bedrijven die geïnteresseerd waren in de aanbesteding verzocht de bestanden te verwijderen. Autoriteit Persoonsgegevens is ook op de hoogte gesteld van de datalek. Daarnaast zijn alle betrokken WMO-klanten per brief geïnformeerd.

Kans misbruik klein
Volgens wethouder Natascha Wingelaar is er een kleine kans dat onbevoegden kennis hebben genomen van de privégegevens van inwoners. Toch zegt ze de zaak te betreuren, omdat het gaat om een kwetsbare groep. In de brief aan de betrokkenen zijn daarom ook voorbeelden opgenomen waaraan gedupeerden eventueel misbruik van hun gegevens kunnen herkennen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres