Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
01
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Peugeot schikt voor 2 miljoen euro

Peugeot schikt voor 2 miljoen euro

Peugeot en het Openbaar Ministerie hebben samen een schikking getroffen in de corruptiezaak rond de aanbesteding van dienstauto’s van politie en defensie. Het Franse automerk koopt voor 2 miljoen euro strafvervolging af vanwege het omkopen van een defensieambtenaar, die onder meer wagenparkbeheerder was bij het ministerie. Dit meldt NOS.

Peugeot was, volgens het OM, tot op het managementniveau betrokken bij de omkoping. De verdachte zou ongeoorloofde cadeaus en voordeeltjes hebben gekregen van zijn medewerkers, zoals het goedkoop leasen van auto’s en reisjes naar het buitenland. Deze giften aan de wagenparkbeheerder liepen op tot meer dan 60.000 euro. Het omkopen begon in 2001 en ging ruim 10 jaar door. De huidige directie van Peugeot heeft, volgens het OM, hier volledig afstand van genomen en meegewerkt aan het onderzoek.

Pon
Niet alleen Peugeot, maar ook volkswagenimporteur Pon, schikte in de corruptiezaak. Een paar maanden geleden schikte Pon voor 12 miljoen euro. Acht werknemers van Pon waren betrokken bij het opzettelijk verstrekken van giften aan ambtenaren. De waarde van de geschenken liepen op tot ongeveer een ton. Vorige maand is er nogmaals fraude ontdekt bij Pon. Personeel verhandelde jarenlang voor 75 miljoen euro aan onderdelen van de Amerikaanse graafmachines Caterpillar. Dat gebeurde buiten de officiële boekhouding om.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.