Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

PIANOo en MVO lanceren risico tool voor overheidsinkopers

PIANOo en MVO Nederland hebben vandaag een nieuwe tool voor overheidsinkopers gelanceerd: MVO Risico Checker. De Risico Checker voor overheidsinkopers is speciaal ontwikkeld om het inkoopproces te ondersteunen.  De inkoper kan met de tool binnen vijf minuten een lijst krijgen met alle mogelijke risico’s, welke hij of zij kan overnemen in de aanbestedingsdocumenten. Hierdoor kunnen volgens PIANOo en MVO Nederland sociale kwesties als slechte arbeidsomstandigheden, kinderarbeid, corruptie en lage lonen beter worden aangepakt. 

De Risico Checker zou inkopers inzicht bieden in de sociale risico’s per land, product of grondstof. Na het beantwoorden van een aantal vragen worden de risico’s voor de betreffende organisatie samengevat in een adviesrapport met tips en mogelijke maatregelen om deze te beperken.

Bij wet verplicht
Eerder bracht MVO Nederland al de MVO Risico checker uit voor ondernemers in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze tool zou inmiddels al door ruim 15.000 gebruikers zijn geraadpleegd. Zowel de bestaande als de nieuwe tool baseren zich op zo’n 1.400 verschillende bronnen en het idee is dat deze continu worden geactualiseerd. Overheidsinkopers van de Rijksoverheid zijn volgens de wet verplicht om bij hun opdrachten op of boven de Europese aanbestedingsdrempel de internationale sociale voorwaarden toe te passen. 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link