Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

PIANOo: ‘Zorg voor werkbare termijnen na invoering nieuwe Gids P’

PIANOo raadt aanbestedende diensten in bepaalde gevallen een ruimere inschrijftermijn aan te houden dan wettelijk verplicht is. Door wijzigingen in de nieuwe Gids Proportionaliteit kunnen inschrijvers voorbereidingstijd tekortkomen, waardoor de kans op goede inschrijvingen afneemt.

De nieuwe Gids Proportionaliteit per 1 januari 2022 vraagt aanbestedende diensten meer rekening te houden met de belangen van potentiële inschrijvers. De Gids Proportionaliteit stelt bijvoorbeeld dat het bij complexe aanbestedingen verstandig is gebruik te maken van meerdere Nota’s van Inlichtingen. Daardoor kunnen inschrijvers meer tijd nodig hebben om zich voor te bereiden op een aanbesteding.

TED en TenderNed

Daarbij worden aankondigingen sinds mei vorig jaar niet meer direct op TenderNed geplaatst, maar zit daar een vertraging van 48 uur in. Pas 48 uur na het verzenden van een aankondiging naar TED, het Europese aanbestedingenplatform, verschijnt deze op TenderNed. Omdat de inschrijftermijn gaat lopen vanaf het moment dat de aanbesteding naar TED wordt verstuurd, verliezen inschrijvers standaard twee dagen om de aanbesteding te bekijken of informatie op te vragen. Bij publicatie voor het weekend kan dat oplopen tot drie of vier dagen

Tijd tekort

PIANOo vreest dat potentiële inschrijvers tijd tekortkomen om zich voor te bereiden op een aanbesteding. Daarom pleit PIANOo ervoor om bij publicatie op vrijdagen, bij het organiseren van een schouw of bij gebruik van meerdere Nota’s van Inlichtingen een ruimere inschrijftermijn aan te houden dan wettelijk nodig is. Dat geeft inschrijvers meer tijd, waardoor de aanbestedende dienst een grotere kans heeft op goede inschrijvingen.

Bron: PIANOo

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link