Magnifying glass Close

Politiek Arnhem worstelt met mislukte aanbestedingen

De aanbesteding van de uitbreiding van een Arnhemse basisschool lijkt 40% boven budget uit te komen. Eerder moest de gemeente al de aanbesteding van Museum Arnhem en zwembad Valkenhuizen stopzetten. D66 heeft het college daarom om opheldering gevraagd.

De gemeente heeft voor de komende tien jaar 54 miljoen euro uitgetrokken voor het opknappen van basisscholen. D66 vreest dat dit mogelijk niet toereikend is. In zijn brief aan de college stelt raadslid Mattijs Loor dat “Arnhemse kinderen niet de dupe mogen worden van een oververhitte bouwmarkt en verkeerde kostenramingen.”

Strengere eisen
Volgend jaar wordt de BENG-norm (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) verplicht. De gemeenteraad van Arnhem heeft besloten om zich al vanaf dit jaar aan deze norm te houden. Bovendien wil het ook aan de eisen van het programma ‘Frisse Scholen’ voldoen. Om aan deze eisen te voldoen moeten gemeenten, volgens de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), hun normbedragen 40% verhogen. De gemeente Arnhem gaat echter uit van een verhoging van slechts 2%.

Beperkt budget
Loor steunt de plannen van de gemeente om sneller te investeren in duurzaamheid. Nu daarop bezuinigen leidt volgens hem later tot nog meer kosten. Hij maakt echter wel duidelijk dat D66 “grote zorgen heeft of het college en de schoolbesturen dit met het beperkte budget in de huidige markt waar kunnen maken.”

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres