Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
07
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Politiek Arnhem worstelt met mislukte aanbestedingen

Politiek Arnhem worstelt met mislukte aanbestedingen

De aanbesteding van de uitbreiding van een Arnhemse basisschool lijkt 40% boven budget uit te komen. Eerder moest de gemeente al de aanbesteding van Museum Arnhem en zwembad Valkenhuizen stopzetten. D66 heeft het college daarom om opheldering gevraagd.

De gemeente heeft voor de komende tien jaar 54 miljoen euro uitgetrokken voor het opknappen van basisscholen. D66 vreest dat dit mogelijk niet toereikend is. In zijn brief aan de college stelt raadslid Mattijs Loor dat “Arnhemse kinderen niet de dupe mogen worden van een oververhitte bouwmarkt en verkeerde kostenramingen.”

Strengere eisen
Volgend jaar wordt de BENG-norm (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) verplicht. De gemeenteraad van Arnhem heeft besloten om zich al vanaf dit jaar aan deze norm te houden. Bovendien wil het ook aan de eisen van het programma ‘Frisse Scholen’ voldoen. Om aan deze eisen te voldoen moeten gemeenten, volgens de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), hun normbedragen 40% verhogen. De gemeente Arnhem gaat echter uit van een verhoging van slechts 2%.

Beperkt budget
Loor steunt de plannen van de gemeente om sneller te investeren in duurzaamheid. Nu daarop bezuinigen leidt volgens hem later tot nog meer kosten. Hij maakt echter wel duidelijk dat D66 “grote zorgen heeft of het college en de schoolbesturen dit met het beperkte budget in de huidige markt waar kunnen maken.”

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.