Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Provincies starten aanbesteding om aan vraag laadpalen te voldoen

De provincies Overijssel en Gelderland kopen gezamenlijk duizenden laadpalen in voor het opladen van elektrische auto’s. Verwacht wordt dat de vraag naar oplaadpunten de komende jaren zal stijgen, omdat in 2030 alleen nog emissievrije auto’s verkocht worden. Iedere inwoner van Twente moet binnen vijf jaar zijn of haar auto kunnen opladen bij een laadpaal die niet verder dan 250 meter van de woning staat.

Met de gezamenlijke inkoop willen de provincies 10.000 laadpalen toevoegen aan het huidige aantal laadpalen. In totaal moeten er in 2025 80.000 laadpalen in de regio staan. De aanbestede laadpalen dekken slechts een deel van dat aantal. De provincies hopen dat particulieren en het bedrijfsleven bijspringen om de rest van de laadpalen te plaatsen. In Overijssel is momenteel één oplaadpunt per 335 inwoners beschikbaar, tegen een oplaadpunt per 168 inwoners in koploper Noord-Holland. Zestig van de 76 gemeenten in Overijssel en Gelderland hebben zich al aangemeld voor het collectieve plan.

Paalklevers en veiligheid

Het bedrijf dat de laadpalen gaat leveren moet ervoor zorgen dat het niet mogelijk is de auto lang nadat deze is opgeladen nog op de parkeerplaats te laten staan, het zogeheten ‘paalkleven’. Daarnaast moeten de cybersecurity op orde zijn, zodat hackers de laadpalen niet plat kunnen leggen.

Bron: Tubantia.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link