Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
07
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Rechtszaken
Soort:

Rechter zegt: Moet het strooizout ook zonder heraanbesteding worden afgenomen?

Rechter zegt: Moet het strooizout ook zonder heraanbesteding worden afgenomen?

Rijkswaterstaat heeft in april 2017 een openbare Europese aanbestedingsprocedure gehouden voor de levering van wegenzout, opgedeeld in twee percelen. Volgens de eisen van de aanbesteding moest het te leveren zout voldoen aan een bepaalde korrelverdeling. Nadat beide percelen werden gegund aan FAM concludeerde een door Rijkswaterstaat ingeschakelde geaccrediteerde onderzoeksinstantie dat het zout niet voldeed aan de vereiste korrelverdeling.

Naar aanleiding van deze conclusie startte de verliezende inschrijver, Eurosalt, een kortgedingprocedure tegen de staat. Daarin heeft zij de Staat gevorderd te bevelen de overeenkomst met FAM te ontbinden omdat het strooizout van FAM niet aan de eisen van de aanbesteding voldoet. Ook moet de Staat worden gehouden een past - performance uitsluitingsgrond toe te voegen in toekomstige aanbestedingen om herhaling te voorkomen.

Volgens de Staat heeft Eurosalt hier geen belang bij aangezien zij, wegens het verstrijken van het strooiseizoen, geen heraanbesteding wenst te doen. Hoe oordeelt de rechter? Lees hier het volledige vonnis.

Dit overzicht wordt u aangeboden in samenwerking met VIND Inkoop en Aanbesteding, gold partner van AanbestedingsCafe.nl en dé complete kennisbron van publieke inkopers.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.