Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
05
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Rotterdam en Den Haag besteden busvervoer niet aan

Rotterdam en Den Haag besteden busvervoer niet aan
Foto: Beeldbank HTM

De Rotterdamse Elektrische Tram (RET) en de Haagse Tram Maatschappij (HTM) mogen tot 2034 het busvervoer in respectievelijk Den Haag en Rotterdam gaan verzorgen. De 23 gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag hebben dit besloten zonder aan te besteden. Dat meldt het Financieel Dagblad.

Het openbaar vervoer blijft met deze beslissing in handen van de gevestigde partijen. De details van de bus concessies, die op 1 januari 2020 van start gaan, moeten nog worden uitgewerkt. Volgend jaar wordt het gunningsbesluit genomen. In juli 2016 werd de concessie voor het railvervoer per metro en tram in en tussen Rotterdam en Den Haag al voor een periode van tien jaar gegund aan de RET en de HTM.

Niet verplicht
In de wet is vastgelegd dat de vier grote steden, waaronder Rotterdam en Den Haag, niet verplicht zijn het busvervoer aan te besteden. Bij de vorige concessieperiode was dat nog wel het geval. In het streekvervoer is het wel verplicht concessies aan te besteden.

Kosten verminderen
Volgens Anne Hettinga, voorzitter van het samenwerkingsverband Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN), moet het vervoer in de grote steden openbaar worden aanbesteed. Dat zou namelijk zorgen voor een daling van de kosten van tenminste 25 procent.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.