Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

TenneT stopt aanbesteding hoogspanningsmasten Zeeland: te weinig inschrijvingen

Afgelopen juni startte netbeheerder TenneT de aanbesteding voor hoogspanningsmasten in de provincie Zeeland (opnieuw) op. Afgelopen week maakte de netbeheerder bekend dat er slechts twee inschrijvingen binnenkwamen. TenneT schort de aanbesteding nu voor de tweede keer op, uit angst voor te hoge kosten, meldt de Provinciaalse Zeeuwse Courant.

Eigenlijk had TenneT al een partij gevonden voor de bouw van de hoogspanningslijn. Heijmans-Europoles zou de bouw van 107 hoogspanningsmasten tussen Borssele en Rilland voor zijn rekening nemen. TenneT verwachtte echter dat deze partij niet aan de gestelde eisen wat betreft oplevering en kwaliteit zou voldoen. Het contract van 250 miljoen euro werd opgezegd.

TenneT schreef een nieuwe aanbestedingsprocedure uit, waarbij diverse onderdelen van het project werden opgeknipt. Voor het civiele werk schreven zich slechts twee partijen in, waardoor er volgens TenneT te weinig concurrentie is. De aanbesteding wordt daardoor stopgezet. Ondanks twee mislukte pogingen verwacht TenneT dat er wel voldoende animo zal zijn voor de nieuwe procedure. Die gaat over twee weken van start. De netbeheerder denkt dat bouwers vanwege de stikstofcrisis en een tekort aan werk zich deze keer wel zullen inschrijven. Eind 2022 moeten alle hoogspanningsmasten in Zuid-Beveland opgeleverd zijn.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres