Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
09
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Tilburgers vrezen minder kwaliteit stadskantoor

De Tilburgse aanbesteding voor de herontwikkeling van het gebouw Stadskantoor 1 is in juli ongeldig verklaard, maar het college van B&W is toch bezig met het selecteren van een bedrijf dat in september kan beginnen met het slopen van het gebouw. Werkgroep Behoud Stadskantoor 1, een organisatie dat bestaat uit een aantal Tilburgse bedrijven en personen, is daardoor bang dat het ontwerp en de kwaliteit in gevaar wordt gebracht. De Werkgroep heeft daarom een bezwaarschrift ingediend. Dat meldt Brabants Dagblad.

De aanbesteding bestond uit 2 varianten: gemeentelijke huisvesting met winkels én gemeentelijke huisvesting zonder winkels. In beide gevallen moest het gebouw deels tot het betonnen casco worden ontmanteld, om daarna weer opnieuw te worden opgebouwd. Dit stond ook in de aanbesteding. De nieuwe opbouw is inclusief nieuwe gevels, interieur en installatie. De eerste aanbesteding werd in juli ongeldig verklaard. Beide resterende inschrijvers, BAM Bouw en Vastgoed en Volkerswessels, zaten ruim boven plafondbedrag van 38 miljoen euro. Het college van B&W wilde geen tijd verliezen en besloot daarom om alvast een bedrijf te selecteren dat in september met de sloop kan beginnen. Dit hoeft namelijk niet Europees te worden aanbesteed.

Bezwaarschrift
Werkgroep Behoud Stadskantoor 1 uit zijn zorgen in een bezwaarschrift tegen de aan de gemeente verleende omgevingsvergunning voor de herontwikkeling van het stadskantoor. De Tilburgse Werkgroep houdt zich al lange tijd bezig met de gebeurtenissen rondom de herontwikkeling van Stadskantoor 1 en wil dat het gebouw de cultuurhistorische waarden behoud. Ook zou de gemeente pas moeten beginnen met de sloop als het gehele plan rond is. De gemeente gaat het bezwaarschrift nog bestuderen, maar zegt dat men zich geen zorgen hoeven te maken, omdat de kwaliteit volgens hen niet in gevaar komt.

Minder kwaliteit
Er wordt nog gewerkt aan een nieuw bestek voor de aanbesteding. Omdat de sloop al begint voordat het hele plan rond is, verwacht de Werkgroep dat de plannen daardoor alleen in sterk afgeslankte vorm uitvoerbaar zullen zijn.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.