Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
12
14
Koen Bugter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Toppositie Rijk als opdrachtgever wankelt

Rijkswaterstaat heeft nog steeds de eerste positie op de ranglijst van professioneel opdrachtgeven. Maar waterschappen, gemeenten en provincies maken door de nieuwe Aanbestedingswet een inhaalslag. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Aanbestedingsinstituut.

Rijkswaterstaat weet de koppositie vast te houden, maar ProRail en het Rijksvastgoedbedrijf worden links en rechts ingehaald. Dit komt, omdat bij het Rijk weinig is veranderd sinds de nieuwe wetgeving, maar dat de lagere overheden met sprongen vooruitgaan, zo schrijft Cobouw.

Conclusie
Het Aanbestedingsinstituut nam alle 1500 openbare bouwopdrachten van april 2013 tot april 2014 onder de loep en komt tot de conclusie dat steeds minder onredelijke omzet- en referentie-eisen worden gesteld. 

Koen Bugter
Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever en redacteur voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder Avro, BNN en KRO-NCRV. Voor aanbestedingscafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. U kunt hem mailen via: koen@aanbestedingscafe.nl en volgen via twitter: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.