Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
05
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Twijfels bij Rotterdamse aanbesteding doelgroepenvervoer

De gemeente Rotterdam staat op het punt om een grote aanbesteding van 31,8 miljoen euro te gunnen aan samenwerking van een aantal taxivervoerders. De taxivervoerders hebben afgelopen jaar een aantal problemen en klachten gehad. De politiek betwijfelt of het consortium straks de cliënten nog wel kan vervoeren. Dit meldt het AD.

Alle soorten doelgroepenvervoer zitten in deze aanbesteding, wat het daardoor de grootste opdracht in zijn soort in Nederland maakt. De voorlopige gunning gaat naar Lorem Focus. Dit is een samenwerking van ZCN Totaalvervoer uit Rotterdam en Willemsen de Koning uit Arnhem. Beide bedrijven staan niet sterk in hun schoenen. Het moederbedrijf van de Rotterdamse tak zit financieel in de problemen en het Arnhemse bedrijf is verwikkeld in een rechtszaak

SP en D66 maken zich zorgen
SP en D66 in Rotterdam maken zich daarom zorgen over het doelgroepenvervoer. Het gaat in de aanbesteding om een kwetsbare doelgroep die zorgvuldig vervoerd moet worden. SP-raadslid Josine Strörman stelt daarom dat je geen zaken moet doen met een bedrijf die de aanbesteding niet waar kan maken. Ook Robin de Boon en Jos Verveen, raadsleden van D66, zijn het hiermee eens. Volgens hen is het niet de bedoeling dat zij in de problemen komen omdat het bedrijf in de problemen zit.

Financiële problemen
Cetorhinus Maximus bestaat uit ruim dertig vennootschappen waaronder Bios, Bornkamp en Silo. Het bedrijf sloot de laatste jaarrekening af met 22 miljoen euro verlies. Dit komt door een mislukte aanbesteding van het ambulancevervoer in Denemarken en het faillissement van Bios. Cetorhinus Maximus ondervindt daardoor problemen in het nakomen van bankafspraken.

Rechtszaak en klachten
Het Arnhemse Willemsen de Koning is verwikkeld in een langslepende rechtszaak met de provincie Gelderland. De provincie eist miljoenen, omdat Willemsen de Koning de Gelderse regiotaxi stopzette wegens te weinig passagiers. Het bedrijf maakte ook een misstap bij de overname van het taxivervoer in Nissewaard. Willemsen de Koning was niet altijd op de hoogte van de situatie en had niet genoeg begrip voor de wensen van passagiers. Daardoor kreeg het bedrijf veel klachten.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Reacties:

  • J.C. Marchesi-Mengelkamp | 05-05-2017 om 14:41

    Dit is echt een schande. Iets uitproberen (maar zeven jaar) over de ruggen van mensen die zich
    altijd moeilijk kunnen verweren. Dit gaat de Gemeente Goud geld kosten, maar veel erger is dat de kwetsbaarste mensen, evenals de chauffeurs, wederom de dupe zijn. Rotterdam is zeer goed
    in het plaatsen van gebouwen, maar mensen zijn niet van steen en worden weer de dupe.

  • J.C. Marchesi-Mengelkamp | 05-05-2017 om 14:42

    Dit veld had ik al ingevuld hoe zit dat??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.