Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vlissingen knoeit bij aanbesteding strandbeheer

Vlissingen gunde onlangs een contract voor het beheer en bewaking van de stranden aan de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV). Nu blijkt dat dit contract te vroeg is getekend en bovendien leidt tot het vertrek van een geliefde strandwacht. De gemeente wil nu af van de overeenkomst.

In eerste instantie moest SSV slechts verantwoordelijk zijn voor het beheer van de stranden, zo meldt Omroep Zeeland. Daardoor zou de bekende strandwacht Albert Dijkstra leiding blijven geven aan de strandbewaking. Eind februari besloot Vlissingen echter om zowel beheer als behoud uit te besteden aan SSV, omdat het zo 100.000 euro kon besparen. Daarbij zou een constructie worden bedacht zodat Dijkstra in dienst zou kunnen komen bij SSV.

Europees aanbesteden
Strandbeheer kost echter 370.000 euro per jaar, waardoor het volgens de regels Europees aanbesteed moet worden. Vlissingen besloot echter gebruik te maken van het zogeheten ‘uitsluitend recht’ om toch met SSV aan de slag te kunnen zonder de Europese aanbestedingsrichtlijnen te volgen. Om dit te kunnen doen moest Vlissingen haar intenties kenbaar maken op Tenderned, waarna het twintig dagen moest wachten met het tekenen van het contract. De gemeente tekent het contract echter één dag na publicatie op Tenderned.

Uitsluitend recht
Je kunt bovendien slechts van het uitsluitend recht gebruik maken wanneer er niemand anders in de buurt is die het aanbestede werk kan verrichten. Albert Dijkstra presenteerde meerdere malen een plan aan de gemeente waarin hij als zelfstandige het beheer van het strand overneemt, tegen een goedkoper tarief dan SSV. Omroep Zeeland stelt dat uit een verslag van een bestuurlijk overleg blijkt dat in ieder geval de burgemeester van Vlissingen hiervan op de hoogte was.

Kort geding
Waarom Dijkstra toch niet mee mocht dingen naar het beheer is vooralsnog niet duidelijk. Dijkstra heeft inmiddels dan ook bezwaar aangekondigd. Het kort geding staat gepland op 29 maart. Ondertussen heeft de gemeente in een brief laten weten af te willen van het contract met SSV. Daarvoor is het echter mede afhankelijk van SSV zelf.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres