Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
09
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

VolkerWessels selectiever bij grote aanbestedingen

VolkerWessels selectiever bij grote aanbestedingen

VolkerWessels gaat niet meedoen aan de aanbesteding voor de verlenging van de A15 bij Nijmegen. Deze beslissing past bij haar “scherpere risicobeleid rond aanbestedingen”, zo stelt operationeel directeur Alfred Vos in het Financieel Dagblad (FD). Volgens Vos wil het bedrijf ook in de toekomst in een vroeger stadium beslissen of het mee doet met een aanbesteding.

Vos benadrukt ook dat VolkerWessels selectiever wil zijn bij grote aanbestedingen. Een misgelopen tender kan het bedrijf immers miljoenen kosten. Dat bedrag kan het slechts terugwinnen wanneer het een ander groot project toegewezen krijgt. Nu laat het bedrijf de verlenging van de A15 gaan zonder kosten te hebben gemaakt.

Technische complexiteit
VolkerWessels had zich samen met drie andere geïnteresseerden in augustus gemeld voor het 850 miljoen euro kostende A15-project. Volgens het FD ziet het bedrijf er nu vanaf naar aanleiding van de informatie die de betrokken partijen kregen over de technische complexiteit en voorwaarden van het project.

Risicoprofiel
VolkerWessels verloor de afgelopen tijd veel tenders. Afgelopen week kreeg het te horen dat het afviel voor de verdieping van de A9 bij Amstelveen. Eerder zag het ook projecten rond de Blankenburgtunnel en de Afsluitdijk aan haar neus voorbijgaan. Vos stelt tegenover het FD echter dat haar besluit om niet mee te doen aan het A15-project niets met deze tegenslag te maken heeft en dat het bedrijf haar beslissingen slechts laat afhangen van het risicoprofiel van het project

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.