Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Waterschapsbedrijf Limburg wint European Innovation Procurement Award 2021

Het Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) heeft afgelopen week de eerste European Innovation Procurement Award gewonnen voor het aanbesteden met behulp van PCP & PPI. Deze manier van aanbesteden moet leiden tot een innovatieve oplossing of product.  

PCP & PPI, voluit Pre-Commercial Procurement & Public Procurement of Innovation, helpt (nieuwe) bedrijven en leveranciers tot een nieuwe, innovatieve oplossing te komen. WBL paste de PCP & PPI-methode toe bij de aanbesteding van een big-data platform dat de werking van het transportsysteem van het waterschapsbedrijf beter in kaart brengt. Daarmee kan het systeem de concentraties van coronavirusdeeltjes, PFAS en pesticiden beter detecteren in rioolwater, maar ook leidingbreuken ontdekken.

Maatschappelijke uitdagingen

WBL won de prijs in de categorie ‘Facing societal challenges’ en versloeg daarmee het bedrijf International Horizon Scanning Initiative (IHSI) uit België. Dat verstrekt gegevens die politieke besluitvormers en onderhandelaars in staat stellen een betere prijsstelling voor geneesmiddelen te bereiken.

De European Innovation Procurement Awards worden uitgereikt aan de hoogst gewaardeerde publieke en private inkopers die gebruikmaken van innovatieve inkooppraktijken in heel Europa. Naast de award wint WBL ook een geldprijs van €75.000.

Bron: wbl.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link