Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
08
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort: ,

Wekelijks vakantieleesvoer

De vakantietijd breekt aan. Veel inkopers genieten deze zomer van een welverdiende vakantie en zorgen dat ze weer opgeladen terugkomen. De komende tijd heb je ruimte in je agenda om je te verdiepen in het inkoopvak. Wat lees jij?

AanbestedingsCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze en best gelezen artikelen en columns voor je verzameld. Elke week bieden we je vijf artikelen aan.

 1. Gunningscriterium: hoogste kwaliteit
  “Voorheen merkte ik wel eens dat we op de inkoopafdeling heel trots waren als we weer een goed aanbestedingsresultaat hadden behaald. Als er een miljoen begroot was en we hadden het werk of de dienst geregeld voor 900.000 euro, dan gaven we elkaar high fives op de wandelgangen. Dit zette mij aan het denken of het zo niet ten koste gaat van de uiteindelijke kwaliteit. Bovendien: die 100 duizend euro kan die ondernemer net te kort komen om te gaan investeren in andere zaken die de politiek belangrijk vindt, zoals werkgelegenheid, duurzaamheid en innovatie”, vertelde Sander Vaneker, Strategisch beleidsadviseur Inkoop, begin dit jaar op InkopersCafe.nl.
 2. Column Mariëlle van der Keur: Voet tussen de deur(waarder) – Drie keer is toch scheepsrecht?
  In mijn eerste column op Aanbestedingscafe nam ik u mee in de soap rondom de deurwaarders. Ik sprak de hoopvolle verwachting uit dat de derde aanbestedingsprocedure dit keer succesvol zou verlopen. En dat zowel het CJIB als deurwaardend Nederland eindelijk konden gaan doen waar ze goed in zijn. Opleggen en innen van vorderingen.
 3. Van Weele: “Waarom mislukken aanbestedingen?”
  “Hoe kan het dat in een superintelligente samenleving zoals de onze, met mensen die een hoog ethisch gehalte hebben, met onze cultuur en wetgeving, dat grote projecten nog steeds zo verschrikkelijk mislukken?”, vraagt Arjan van Weele, professor Inkoop en Leveranciersmanagement aan de Universiteit van Eindhoven, tegen een volle zaal op de NEVI inkoopdag.
 4. Column Theo van der Linden: Jan Terlouw en de perfecte aanbesteding
  In het gedicht ‘het huwelijk’ van Willem Elsschot overweegt een man zijn wat in het slop geraakte huwelijk daadkrachtig te beëindigen door zijn vrouw dood te slaan. Uiteindelijk doet hij dat niet, wat heeft geleid tot een van de beroemdste citaten uit de Nederlandse literatuur: “Maar doodslaan deed hij niet, want tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren”
 5. CPO NS: “Aanbestedingswet is een vergaande bureaucratisering”
  “Ik denk dat de Aanbestedingswet een vergaande bureaucratisering is geworden”, stelt Jeroen Wegkamp, CPO van NS tegen AanbestedingsCafe.nl. “Niemand kan tegen de vier beginselen van de wet zijn. Elke procedure zou moeten voldoen aan de uitgangspunten non-discriminatie, gelijke behandeling, transparantie en proportionaliteit. De wet is nu, door de Nederlandse toevoegingen aan de Europese Richtlijnen Overheden en Nutssectoren, erg complex geworden.De uiteindelijke doelen, namelijk de vier beginselen, maar ook meer toegang voor het mkb en best value for tax payers’ money, worden niet meer optimaal bediend”, aldus de NS-topman.
Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.